İBB Başkanvekili Tevfik Göksu: ‘Her sözünüz gibi bu da yalan çıktı’

İBB Başkanvekili Tevfik Göksu: ‘Her sözünüz gibi bu da yalan çıktı’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz yıl Yenikapı’da sergilediği ihtiyaç fazlası toplam 1300 aracın iade edileceğini açıklamıştı. Tevfik Göksu, ‘Her sözünüz gibi bu da yalan çıktı’ dedi.  

GÖKSU: ‘HANİ TASARRUF YAPACAKTINIZ?’

İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz yıl, İBB’de araç fazlalığı olduğunu, bunun da yıllık 50 milyon lira yük getirdiğini açıklamasına atıfta bulunan İBB Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, hani israf vardı, tasarruf yapacaktınız, bu sözünüz de, her sözünüz gibi yalan çıktı dedi.

İşte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldiğinde, İBB’deki araç fazlalığı ile ilgili yaptığı açıklama:

YILLIK MALİYETİ 50 MİLYON LİRA

Yenikapı’da araçları biriktirerek hem israfın ne denli İstanbul’un bir sorunu haline geldiğini göstermek hem de ilgili firmaya araçlarını teslim etmekle ilgili yürüttüğümüz bu çaba, aslında devletin tüm yetkili kurumlarının, kişilerinin oturup düşünmesi gereken, kafasını iki elinin arasına alıp, ‘Ya biz memleketin parasını nasıl koruruz’ diye düşünmesi gereken bir konu.

“YILLIK 50 MİLYONLUK TASARRUF EDİYORUZ”

Oraya konulan fazlalık araçların, ‘Bu yanlışı mutlaka gidereceğiz’ diye verdiğimiz mesajlardan sonra, 6 Mayıs-23 Haziran arası iade edilmek zorunda kalınan araçlara bütüncül baktığınızda, bunların hepsi kayıtlı bizde.

Yaklaşık 1300 araçtan bahsediyoruz. Yıllık 50 milyon liralık bir tasarruftan bahsediyoruz. Bunu beş yıllık görev süresiyle çarptığınızda, 250 milyon liralık bir para yapıyor.

İşte, İBB Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğluna araç üzerinden yüklendiği açıklaması.

GÖKSU: ‘SADECE 1 GENEL MÜDÜRLÜKTE 750 YENİ ARAÇ’

Seçim öncesi İBB'de 1717 makam aracı var deyip, seçim sonrası tüm İBB'den 730 hizmet aracını toplayarak Yenikapı şovu yapanların son hali

İBB'nin sadece 1 genel müdürlüğünde son model 750 yeni araç,

Hani israf vardı, tasarruf yapacaktınız

Bu sözünüz de her sözünüz gibi YALAN çıktı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.