İETT’nin yeni genel müdürü Alper Bilgili kimdir?

İETT’nin yeni genel müdürü Alper Bilgili kimdir?

Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İETT’nin genel müdürlüğüne atadığı Alper Bilgili kimdir? Nereli? Ne iş yaptı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT Genel Müdürlüğü'ne Aras Kargo, Mars Lojistik ve Ekol Lojistik firmalarında genel müdürlük yapan Alper Bilgili'yi atadı.

ALPER BİLGİLİ KİMDİR?

Alper Bilgili 1972 doğumlu. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans eğitimini ise aynı zamanda araştırma görevlisi olduğu Boğaziçi Üniversitesi'nde ulaşım mühendisliği alanında yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde işletme yüksek lisans eğitimi de aldı. Bilgili, 1999 yılında Omsan Lojistik'te çalışmaya başladı. 2002-2005 yılları arasında Arkas Lojistik ve Aras Kargo firmalarında çeşitli görevlerde bulunan Bilgili, 2005-2019 yılları arasında Mars Lojistik ve Ekol Lojistik firmalarında Genel Müdür olarak görev yaptı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen Üst Düzey Yönetici ve IRU tarafından verilen CPC mesleki yetkinlik belgelerine de sahiptir.

Alper Bilgili, 2011 yılında IRU Karayolu Taşımacılığı Tepe Yöneticisi, 2013, 2015, 2017 yıllarında ise Atlas Yılın Karayolu Taşımacılığı Yöneticisi Ödülleri'ni aldı.

Evli ve iki çocuk babası olan Bilgili, iyi derecede İngilizce biliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.