IFAB nedir?

IFAB nedir?

Çizginin iptal edildiği ve yayıncıya gönderilmediği, ancak oyun başladığı için geri dönüş yapılamadığı doğru mu?

 

Çizginin iptal edildiği ve yayıncıya gönderilmediği, ancak oyun başladığı için geri dönüş yapılamadığı doğru mu? ”VAR çizgiyi çekemiyor, ya da yanlış çekildi, Erkan Özdamar elinde kalemle monitörün üzerine çizgi çekmeye çalışıyor, sanırsınız ki onun görevi bu!Şansal abinin bu yorumu ders niteliğindedir, herkesin bir kez daha okumasını öneriyorum!MHK, Erkan Özdamar’ın uzun süre kızağa çekileceğini, VAR hakemi Özgüç Türkalp’e de bundan sonra görev verilmeyeceğini duyurdu ama olan Sivasspor’un puanına oldu!Velev ki, Sivasspor bu puan nedeniyle küme düştü... Bunun hesabını kim verecek arkadaş, kim?Bir de diyorlar ki, Özdamar yakında FIFA kokartı takacakmış! Sevsinler senin kokartını!Geri alınır mı, alınmaz mı, bilemiyorum! Çünkü dört ay önce adı FIFA’ya bildirilmiş, geri dönüş olmazmış?Olur, bal gibi olur! Özdamar’ın yerinde ben olsam, o kokartı iade ederim! Hiç kimsenin ekmeğiyle, aşıyla oynama niyetim yok... Ne var ki ortada büyük bir haksızlık ve skandal karar var, bunun bir bedeli olmalıdır!Bedelin sadece Rıza Çalımbay’a ödetilmesi hangi hukuka, hangi vicdana sığar! Onun da ekmek parası, oynamaya da kimsenin hakkı yok!

Beşiktaş ve Galatasaray'ın maçlarında VAR kayıtlarının açıklanmasının ardından gözler diğer Süper Lig maçlarına da çevrildi.  IFAB Genel Sekreteri Lukas Brud bu konuda önemli bir açıklama yaptı. İşte  sözler...

FIFA Konseyi veya kısaca IFAB, futbol maçlarının kurallarına karar veren ve değiştiren bir organdır. 2 Haziran 1886'dan mooibet beri cumhurbaşkanıdır. (IFAB Genel Sekreteri Lukas Brud)

Türkiye önceki gün VAR rekoru kırdı. FA, Sivas-Galatasaray'ın çağrılarına ve VAR'ın Sivas'a yönelik konuşmalarına kayıtsız kalmadı. Gaziantep FK-Beşiktaş maçı tüm detaylarıyla açıklandı.

Bazıları bunun devrim niteliğinde olduğunu söylüyor, diğerleri tehlikeli olduğunu düşünüyor... yakıyor...

Kulübün kararları birbirini takip ediyor.

Beşiktaş, işin içinde olmaktan rahatsız olduğunu söyledi.

Galatasaray, "VAR kayıtları açıklansın" diyerek riski bir adım öteye taşıdı.

Fenerbahçe ise konuşmalar karşısında şoke olduklarını söyledi. Tüm bu olaylardan sonra IFAB Genel Sekreteri Lukas Brud ile temasa geçtim. Yarım saat süren bir sohbetimiz oldu. Tüm sorularıma çok net cevaplar verdi.

İşte bu röportajdan sorular ve cevaplar:

Halkın şüphelerini gidermek için önemli

Türkiye Futbol Federasyonu Sivas - Galatasaray ve Gaziantep - Beşiktaş maçlarının VAR kayıtlarını yayınladı. Bu  büyük bir infial yarattı.

IFAB ne düşünüyor?

Öncelikle, bu konuda pek bir şey bilmiyorum. Az önce e-posta yoluyla duydum. Neden olmasın! Neden yayınlamıyorsunuz? Biz sadece mooibet giriş canlı konuşmaya karşıyız.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu kararını kötü bulmuyoruz. Bu tür kararları caydırıyoruz, ancak çok fazla eleştiri varsa durumun açıklığa kavuşturulmasını teşvik ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.