İkinci el satarken dikkat!

İkinci el satarken dikkat!

Uzmanlar vekaletname verirken dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 İkinci el aracını satışa çıkaran bir vatandaş kendisini galerici olarak tanıtan alıcının kurbanı oldu. Sattığı aracın parasını almadan aracın anahtarını ve vekaletini verince arabası kendisinden habersiz üçüncü kişilere satıldı.

sikayetvar.com’da yer alan bir şikayete göre aracını satmak için ilan veren H.Ö. adlı bir vatandaş piyasa değerinin üstü bir fiyat veren ve kendisini galeri sahibi gibi tanıtan bir kişi ile anlaştı ve buluşma noktası belirlediler. Alıcı daha sonra aracı satın almak için bir miktar kaparo verdi.

İkinci aşamanın ise noter satışı sırasında gerçekleştiğini kaydeden H.Ö., "Noterde kişi benden ruhsatlarımı ve kimlik bilgilerimi alarak vekalet aldı. Vekaletname işlemi tamamlanınca vekaletnameyi ve ruhsatları aldı. Param buradaki şubede değil bir başka banka şubesinde beraber gidelim dedi. Beraber gittik. Ben araçta bekledim bankaya girdi. Sonra saat akşam üstü olduğu için parasının gelmediğini söyledi.

Ben başka bir bankaya gideyim siz burada bekleyin diyerek beni arabamdan indirdi. Saatler süren bekleyişten sonra adamın gelmeyeceğini anladım. Verdiğini telefon numarasından aradım türlü bahanelerle geleceğini söyleyerek beni saatlerce bekletti. Sonra telefonuna da bir daha ulaşamadım. Asıl şoku ise Trafik Tescil Şubesine gidince yaşadım. Çünkü aracım 3’ncü bir şahısa satılmıştı. Hala hukuki mücadele veriyorum” diyerek araç satacak vatandaşları uyardı.

Uzmanlar noter aracılığıyla verilen vekaletnamelerin kesinlikle aracın parası alınmadan alıcılara verilmemesi gerektiğini belirterek, "Gidilecek yerlere mutlaka beraber gidilmeli, ruhsatla-vekaletnameler birlikte alıcılara verilmemeli" diye uyarıda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.