İktidar ve muhalefet bu toplantıda bir araya geldi

İktidar ve muhalefet bu toplantıda bir araya geldi

Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan'ın vefatının 10'uncu yılında, Saadet Partisi tarafından düzenlenen anma programı MHP dışında iktidar ve muhalefeti buluşturdu.

54. Hükümetin Başbakanı ve Saadet Partisi’nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 10.yılında “Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama Programı” düzenlendi. Saadet Partisi tarafından Ankara Meyra Palas Otel’de “Yaşanabilir Türkiye” temasıyla gerçekleştirilen anma programına Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan başta olmak üzere tüm siyasi partilerin genel başkanları da davet edildi. Erdoğan programa katılmayarak mesaj gönderirken, MHP’den ise katılımın olmadığı görüldü.

SİYASİLER BİR ARAYA GELDİ  

Çeşitli partilerden siyasi isimleri bir araya getirdiği anma programına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, HDP Eş Başkanı Mithan Sancar, İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Nuri Okutan, İran Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Quazi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda davetli katıldı.

KILIÇDAROĞLU, ASİLTÜRK İLE SOHBET ETTİ

Anma programı öncesi Kılıçdaroğlu, Oğuzhan Asiltürk ile  sohbet etti. Sohbeti, Milli Görüş hareketinin duayen isimlerinden Recai Kutan, Mithat Sancar ve Gültekin Uysal da ilgiyle dinledi. Kılıçdaroğlu, anma töreninde de Oğuzhan Asiltürk’ün yanına oturduğu görüldü.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda daha sonra Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu. Programın açılış konuşmasını ise  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptı.

Karamollaoğlu’nun konuşmasının satır başlıkları şu şekilde;

“TÜRK SİYASİ TARİHİNE DAMGASINI VURMUŞTUR”

*Vefatının 10'uncu yıl dönümünde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı bir kez daha rahmetle, özlemle yâd ediyorum.“Yaşanabilir Türkiye” teması altında düzenlenecek etkinliklerin merhum Hocamızın fikriyatını, kişiliğini, dava aşkını, ümmet bilincini, ülkeye ve millete hizmet sevdasını anlama bakımından hayırlara vesile olasını diliyorum.

*Rahmetli Erbakan Hocamız, 84 yıllık ömrüne siyasetten bilime, diplomasiden kalkınmaya uzanan geniş bir yelpazede sayısız başarıyı, eser ve hizmeti sığdırmış gerçekten müstesna bir şahsiyetti. Hocamız, gerek Millî Görüş hareketinin kurucusu, gerekse 54'üncü Hükümetin Başbakanı olarak Türk siyasi tarihine damgasını vurmuştur.

“ÜLKEMİZDE SİVİL SİYASETİN GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLAMIŞTIR”

*Tek Parti zihniyetinin ülkemizin sosyal, siyasal ve kültürel hayatında açtığı derin yaraların giderilmesinde de Erbakan Hocamızın çok önemli rolü vardır. Hocamız, maruz kaldığı onca hukuksuzluğa rağmen, mücadelesini demokratik zeminde yürüterek, ülkemizde sivil siyasetin güçlenmesine katkı sağlamıştır.

*Kuruluşuna liderlik ettiği D-8 girişimi ile hem mevcut küresel sistemdeki çarpıklıkları gözler önüne sermiş hem de İslâm'ın adalete, hakkaniyete, barışa ve işbirliğine dayalı dünya tasavvurunu tüm insanlığın gündemine taşımıştır.

 “BİR AVUÇ YANDAŞA AKTARILMASINA KARŞI ÇIKIYORUZ”

*Erbakan, hayatı boyunca milletin inancını, değerlerini küçümseyenlerle mücadele etti. Biz de şimdi tıpkı onun gibi milletin değerlerini istismar edenlere karşı çıkıyoruz. Erbakan hocamız hayatı boyunca bu güzel ülkenin imkan ve kaynaklarının bir avuç mutlu azınlığa aktarılmasına karşı çıktı.

*Biz de şimdi tıpkı onun gibi milletin imkanlarının bir avuç yandaşa aktarılmasına karşı çıkıyoruz. Erbakan hayatı boyunca sanayileşmenin kalkınmanın Anadolu’yu fabrikalarla mücadelesini vermiştir, şimdi bizler Erbakan’ın kurduğu şeker fabrikalarını satılmasına bundan dolayı karşı çıkıyoruz.

*Biz şeker ithal eden değil, şeker ihraç eden bir ülke olmayı arzu ediyoruz. Şeker küspesini değerlendirerek besiciliği geliştirmeyi, böylece de et ithalini önlemeyi arzu ediyoruz.

“PAZAR YERLERİNDE ARTIKLARI TOPLAYAN İNSANLARIN HAKKINI ARIYORUZ”

*Necmettin Erbakan vefat ettiğinde Saadet Partisi'nin genel başkanıydı. Bugün Milli Görüşçü olmanın, Erbakan'ın yolundan gitmenin, Erbakan’ın çizgisini takip etmenin tek ölçüsü vardır; O da Saadet Partili olmaktır.

*Erbakan Hocamız; yalın ayaklarıyla bir dilim ekmek için çöp arabasının arkasından koşmak zorunda kalan çocuk için göz yaşı döktü. Şimdi biz de karnını doyurabilmek için akşam pazar yerlerinde artıkları toplayan insanların hakkını arıyoruz.

“EN BÜYÜK HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK”

*18 yıldır sürdürdüğümüz hizmet yolculuğumuzda, özellikle savunma sanayii alanında hayata geçirdiğimiz tarihi projelerde, Hocamızın gayretlerinden daima ilham aldık.

*86 senelik mahzunluğun ardından Ayasofya'yı yeniden ibadete açarak, Sultan Fatih'in vasiyeti yerine getirme yanında Erbakan Hocamızın en büyük hayalini de gerçeğe dönüştürdük. Türkiye'yi, Merhum Hocamızın da uğruna ömrünü adadığı hedefleriyle buluşturana dek durmayacak, inşallah 94 ruhu ve 2053 vizyonuyla çalışmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.