İmes Kastamonuspor rahatladı

İmes Kastamonuspor rahatladı

İstanbul Süper Amatör Lig, 4.Grup'ta 22 puanla 3. sırada yer alan Teraziderespor ile ligin düşme potasında bulunan ve 4 haftadır puan yüzü görmeyen İmes İst. Kastamonuspor, Bayrampaşa Belediye Stadı'nda karşı karşıya geldi.

 Takımların bir hayli dikkatli ve kontollü oyun sergilediği maçın ilk dakikaları kritik pozisyonlara sahne olmazken, Teraziderespor atakları ile geçildi. Uzaktan vurulan bir şut savunma tarafından çizgiden çıkartılarak güçlükle uzaklaştırıldı. 

     
Maçın 26. dakikasında sağ kanattan gelişen İmes Kastamonuspor atağında, kalabalık savunmanın arkasında bulunan Egemen'e gönderilen topa yükselen savunma oyuncusu Fethi'nin kafasından seken meşin yuvarlak kaleci Uğur'un sağından ağlara gitti. 0-1

Gol sonrası sahada, rakip kaleye çok adamla yerleşen Teraziderespor ve tamamen kendi yarı alanına çekilerek rakibinin yoğun baskısını karşılayan ve Osman, Hatip ikilisinin kontra atakları ile rakip kaleye çıkmaya çalışan bir İmes Kastamonuspor vardı.

Dakikalar 29'u gösterdiğinde, savunmadan kendisine atılan topu savunmanın arkasında yakalayan ve kaleci ile karşı karşıya kalan Osman, Fethi'nin arkadan müdahalesi ile ceza alanı çizgisi üzerinde düşürüldü. Maçın hakemi Mustafa Salih Erol, önce Fethi'yi bariz gol şansını engellediği gerekçesi ile oyundan ihraç etti, daha sonrasında yardımcı hakemi İbrahim Akar'dan pozisyon'un ceza alanı içerisinde olduğunun teyidini alarak penaltıya hükmetti. Penaltı vuruşu için topun başına geçen tecrübeli oyuncu Egemen, topu kaleciden ayrı köşeye göndererek skoru İmes Kastamonuspor adına 2-0'a taşıdı.

TERAZİDERESPOR ON KİŞİ KALDI, FARK BİRE İNDİ
10 kişi kalan Teraziderespor'un oyundan kopabileceği düşünülürken, tam aksine oyuna tutunarak rakip kaleye organize ataklarla gitmesi ve tehlikeli pozisyonlar geliştirmesi, İmes Kastamonuspor defansının çıkamamasına neden oldu. Yine bir İmes Kastamonuspor kontra atağında, hücum hattında kaybedilen top, kalelerinde oluşan ani hücuma dönüştü ve 44. dakikada savunmanın arasından atılan topu düzgün kontrol eden Ferit, taşıdığı topu ceza alanı sağ çaprazından, yerden ve yine düzgün bir vuruşla kaleci Bülent'in sağından filelere göndererek aradaki farkı 1'e indirdi.

İkinci yarıda bütün hatlarıyla rakip kalede organize olan Teraziderespor, kanatları kullanarak kapalı İmes Kastamonuspor savunmasını geçmeye çalıştı ancak defans oyuncuları hava toplarında Ferit'e fırsat tanımadı. Uzaktan şutlar ile şansını deneyerek pozisyon üretmeye çalışan ve birçok kez köşe vuruşundan yararlanamayan Teraziderespor'un en önemli atağı 80. dakikada gerçekleşti. Yine bir köşe vuruşu sonrası seken topun ceza alanı ön çizgisine düşmesi sonucunda Furkan'ın vuruşu savunma oyuncularının son anda topu çizgiden çıkarmasına ve çizgide bekleyen yardımcı hakeme yoğun bir itiraza neden oldu. Son dakikalarda bir çok köşe vuruşu ve serbest vuruştan yararlanamayan Teraziderespor oynanan 6 dakikalık uzatma süresinde skoru çeviremedi ve kontrolsüzce gol arayışındayken rakibine, yüzde yüzlük iki gol fırsatı verdi ancak İmes Kastamonuspor bu fırsatı değerlendiremedi.

Teraziderespor haftayı bu malubiyetle tamamlarken Play Off için önemli bir avantajı geri tepti. İmes Kastamonuspor ise zorlu rakibinden deplasmanda aldığı bu galibiyetle puanını 16'ya çıkartarak rahat bir nefes aldı ve puan sıralamasında iki basamak yükseldi.
 
 
STAD: Bayrampaşa Belediye Satdı
 
HAKEMLER: Mustafa Salih Erol, İbrahim Akar, Murat Akduman
 
TERAZİDERESPOR: Uğur, Bekir Eren, Ersel, Aykut, Serhat, Fethi, Furkan, Şükrü, Ferit, Fatih Furkan, Onur
                        
TEKNİK DİREKTÖR: İrfan Öztürk
 
İMES İST. KASTAMONUSPOR : Bülent, Yavuzhan, Metehan, Y.Emre, Hakan, Erhan, Hatip Cihan, Turgay, Osman Kazım, Egemen, Samet
                                        
TEKNİK DİREKTÖR: Ozan Karakiraz
 
SARI KARTLAR: 69' Fatih Furkan, 83' Ferit (Teraziderespor) 32' Erhan, 38' Bülent, 37' Metehan, 64' Osman Kazım (İmes Kastamonuspor)
 
KIRMIZI KART: 29' Fethi (Teraziderespor)
 
GOLLER: 26' Fethi (Kendi Kalesine), 30' Egemen (Pen.), 44' Ferit

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.