İnce: Türkiye’nin geleceğini mahveden bugünün hakimleri ve savcılardır

İnce: Türkiye’nin geleceğini mahveden bugünün hakimleri ve savcılardır

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirdi. İnce, "Türkiye’nin geleceğini mahveden bugünün hakimleri ve savcılardır” ifadelerin yer verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, FOX TV'de “Çalar Saat” programında gazeteci İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

“BÖYLE BİR SİSTEMDE BAŞARI MÜMKÜN DEĞİL”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren İnce, “Bu sistem, padişahlıktan daha kötüdür. Bir; Padişah, Kadı atayamazdı. Şeyhülislam atardı Kadı'yı. Kadı'nın karşılığı bugün Hakim, Yargıç. Erdoğan Kadı atıyor mu? Zaten Kadı atıyor, Hakim atadığı da tartışılır… Padişahın partisi var mıydı? Padişahın partisi de yoktu. Erdoğan'ın bir de partisi var. Padişahın sadrazamı vardı. Yani Başbakan'ı vardı. Erdoğan'ın Başbakan'ı da yok. O kadar kötü bir sistem ki; Yargıçlar, milletvekilleri, bakanlar, valiler, her şey O'na bağlı… Böyle bir sistemde başarı mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYİ KENDİNE BAĞLAYAN BİR SİSTEM TÜRKİYE'Yİ UÇURUMA SÜRÜKLEYECEKTİR”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın önünde on binlerce imzanın beklediğini söyleyen İnce, “Yurtdışında Büyükelçiliğe gidecek aşçıyla dahi ilgileniyor. Siz de olsanız, ben de olsam, başkası da olsa her şeyi kendine bağlayan bir sistem Türkiye'yi bir uçuruma sürükleyecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE YARGISINI DÜZELTMEDEN GELECEĞE GÜVENLE BAKAMAZ”

“Yargıç atama töreninin Saray'da ne işi var?” diye soran İnce, “Yok mu bu ülkenin Yüksek Yargısı? Gidersiniz orada bunları yaparsınız. Türkiye yargısını düzeltmeden geleceğe güvenle bakamaz. Türkiye'deki yargının hali içler acısıdır. Türkiye'de yargı dip yapmış durumdadır, yüzde 20'lere düşmüştür güven. Buradan barış, huzur, refah, zenginlik, umut çıkması mümkün değildir. Türkiye'nin önünün açılması, hakimlere ve savcılara bağlıdır. Kendilerine gelmeleri lazım. İktidarın yalakası olmaktan, iktidarın sopası olmaktan çıkmaları lazım.” şeklinde konuştu.

“NE DEDİĞİNE DEĞİL, NE YAPTIĞINA BAKMAK LAZIM”

İnce, Küçükkaya'nın, “Dün Erdoğan şöyle dedi yeni atanan hakim, savcılara: ‘Hiç kimsenin önünde eğilmeyin. Hiçbir çıkar grubuyla birlikte hareket etmeyin.'” sözlerine, “İmamın ne dediğine değil, yaptığına bakmak lazım.” diyerek karşılık verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.