İş adamından tanışma sanatı kitabı

İş adamından tanışma sanatı kitabı

İstanbul Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Belen, "Networking-Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma Sanatı" isimli kitapta, "Tanımadığınız insanlarla nasıl rahatlıkla tanışabilir ve işbirliği yapabilirsiniz?" sorusuna cevap veriyor.

İSGİD Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Belen, eğitim verdiği networking, tanışma ve tanınma alanındaki tecrübelerini kitaplaştırdı. 

Yapılan açıklamada göre, "Networking - Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma Sanatı" isimli kitap, "Tanımadığınız insanlarla nasıl rahatlıkla tanışabilir ve işbirliği yapabilirsiniz?" sorusuna cevap veriyor. 

Networking'le ilgili Türkiye'de yazılan ilk eser olduğu ifade edilen kitap, iş dünyası ve sosyal yaşantıyı hayaller doğrultusunda, ilişkilerle tasarlamanın önemine dikkat çekiyor. 

Kitapta, hedeflere ancak diğer insanlarla kurulan güçlü bağlantılarla ulaşılabileceği fikrini ve bu süreçte tanışma, tanıştırma ve tanınmanın incelikleri ele alınıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ertuğrul Belen, şunları kaydetti: 

"İş ya da sosyal yaşamda herkes yeni biriyle tanışma ya da güçlü network oluşturma konusunda farkında olmadan önyargılarla mücadele ediyor. 'Ya tanışmak istediğim kişi benim onunla ilgilendiğim kadar benimle ilgilenmezse' ya da 'Benim başarılı olmam için başka kimseye ihtiyacım yok, ben bana yeterim' gibi ego halleri ön plana çıkabiliyor. 

Bilgi taşması yaşayan ve harika projeleri olan birçok girişimci bunları doğru ifade edemediği için hayal kırıklığı yaşıyor. Yetenek ya da zeka öyle bir şey ki, sahip olan kişi için doğal bir hal, bazen farkında bile değiller. Oysa Networking ve farkındalığın tahminimizden daha güçlü bir etkisi var." 

ERTUĞRUL BELEN KİMDİR?

Ertuğrul Belen, sonuç odaklı etkin iş ilişkilerini geliştirme ve iş dünyası başta olmak üzere birey ve kurumların hedeflerine yönelik iş ağı stratejilerini tasarlama vizyonuyla Business Networking Akademi'yi kurdu. 

Networking'i, tanışma, tanıştırma ve tanınma sanatı olarak tanımlayan Belen, bugüne kadar 30 binin üzerinde profesyonele uygulamalı networking seminerleri verdi. 

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu, İstanbul Genç Girişimciler Derneği, Marmara Genç İşadamları Federasyonu, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği gibi kuruluşların yönetimlerinde görev alan Belen, Etohum Melek Yatırım Ağı Ekip Üyesi, Startup Week, Pioneer Festival & XING Türkiye Girişimcilik Elçisi ve Junior Chamber International Üyesi. 

General Motors ve Pricewaterhouse Coopers'da üst-yönetim danışmanlığı yapan Belen, aile firması Natuzzi İstanbul ve Sihir Mobilya markalar grubunda uluslararası ve kurumsal projelerden sorumlu Yönetim Kurulu üyeliği yapan Belen, Türkiye'nin en büyük online pırlanta mağazası Divas Diamond'un da kurucularından. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.