Işık’a Meksika’dan misafir

Işık’a Meksika’dan misafir

Bu yıl ilki yapılan ve 8 -29 Haziran 2013 tarihleri arasında Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçekleşen Uluslararası Yaz Okuluna, Meksika’dan Monterrey Tech (Tecnológico de Monterrey) öğrencileri katıldı.

Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ve Uluslararası Ofis Koordinatörlüğünde düzenlenen program 8-29 Haziran 2013 tarihleri arasında, Meksika Monterrey Tech’den (Tecnológico de Monterrey)  gelen öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

TÜRKİYE’NİN TARİHİ ANLATILDI

Işık Üniversitesi akademik kadrosu tarafından hem teorik hem de iş dünyasından örnekler ve uygulamaların sunulduğu program kapsamında başlıca işletme dersleri olarak; Türk iş dünyasının dinamikleri, Türkiye’de girişimcilik, araştırma geliştirme ve inovasyon, insan kaynakları yönetimi ve Türk emek piyasası gibi dersler verildi. Yaz okuluna katılan öğrencilere İşletme derslerine ek olarak, Türkiye’nin tarihi, kültürü, politik ve ekonomik yapısına ilişkin dersler de verildi.

FİRMA ZİYARETLERİ YAPILDI

Türkiye’nin en yenilikçi fabrikalarından Arçelik ve en iyi girişimcilik örneği olarak derslerde anlatılan Yemek Sepetinde inceleme gezilerine katılan öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi Teknokent’te bulunan Exa-Tech girişimcilik firmasını ziyaret ettiler. Program dâhilinde İMKB İstanbul Menkul Kıymetler Borsası gezileri ile derslerini tamamlayan öğrenciler uygulamaları, dersleri ve seminerler dışında çeşitli kültür gezileri de yapma fırsatını yakaladı. Türkiye’nin sektörlerinde önde gelen firmalarına yapılan geziler, spor aktiviteleri gibi zengin program içeriği ile öğrencilere kültürlerarası paylaşım ve sosyal deneyimler kazandırıldı.

İSTANBUL GEZİSİ DÜZENLENDİ

Ayrıca İstanbul’un başlıca tarihi bölgelerine özel rehber eşliğinde, sanat tarihi hocalarıyla Rum Lisesini, Fener Rum Patrikhanesini, Avrupa ve Asya yakasında bulunan önemli alışveriş merkezlerini ve caddeleri gezme imkânı edinen öğrenciler, Şile’nin serin sularında su sporları yapmanın yanı sıra, eşsiz ormanlarında da çeşitli spor aktiviteleri yapma fırsatı yakalamış oldular.

Programa dahil olan Işık Üniversitesi öğrencileri de Meksikalı öğrencilerle beraber eğitim almakla beraber, misafir öğrencilerin Türkiye’ye adaptasyonunda önemli rol oynadılar. Meksikalı öğrencilerden programı tamamlayanlar, sertifika ve 3 kredi (6 AKTS) almaya hak kazandılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.