Işık’tan“ Tasarım Serüveni”

Işık’tan“ Tasarım Serüveni”

Işık Üniversitesinin 16. Kuruluş Yıldönümü kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrenci çalışmalarından oluşan kültür ve sanat etkinlikleri düzenlendi.

 “ENDÜSTRİYEL PROJELER YARATMAK”

Serginin açılış konuşmasını yapan Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı, Prof. Beril Anılanmert; “Bu sergi bölümümüzün kuruluşundan bugüne kadar olan eğitimimizin bir serüveni niteliğinde. 2007’de kurulduğumuzda ilk hedeflerimiz eğitim programlarını oluşturmak ve bu doğrultuda kadromuzu tamamlamaktı. İkinci hedefimiz yaptığımız işleri etkinliklere katılarak duyurmaktı. Bunun için başta Tasarım Bienali ve Unicera Fuarı olmak üzere birçok etkinliğe projelerimizle katıldık. Son olarak Otomotiv Tasarımı Sertifika Programı açarak sesimizi daha da duyurduk. Ve şimdi önümüzde bir diğer hedef daha var: O da eğitimimizle endüstrinin değişik sektörlerinde yer alarak projeler yapmak ve bunları hayata geçirmek.” Anılanmert, “Son olarak bu hedeflerimizi gençlerimizle en kısa zamanda başaracağımıza inanıyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.

 

“TASARIMIN SONU YOK”

Serginin ikinci konuşmasını yapan Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Melih Boydak;  “Bugün buradaki bu sergi,  genç bir fakültenin genç bölümlerinin kısa sürede ulaşabileceği aşamayı bizlere gösteriyor. Bugün Endüstri Ürünleri Tasarımı deyince akla hemen çevremizdeki bizi ilgilendiren ve hayatımızı kolaylaştıran tüm ürünler geliyor. Ve tasarımın sonu yok, hergün bir yenisi kullanılan alet ve cihazlara katılıyor. Ama acaba bu nereye kadar gidecek diye bir düşünmek gerekir sanırım.” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bölümümüzün bu serüven içerisinde almış olduğu birçok ödül var. Bu düşünceler içerisinde öğrencilerimizi hazırlayan hocalarımızı, bölüm başkanımızı ve ayrıca bu çalışmaları yapan öğrencilerimizi kutluyor ve teşekkür ediyorum.”

 

“SANAT HEPİMİZİN HAYATINDA”

Son olarak konuşmasını yapan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak: “Tasarım dediğimiz zaman sanat ağırlıklı düşünürdük. Artık tasarım dediğimiz zaman sadece sanatı düşünmüyoruz. Peki ne oldu? Iphone’un son tasarımı ne oldu? Ipad’in son tasarımı ne oldu? Yeni teknolojik gelişmeler ne oldu? Arabaların tasarımları değişiyor. Bir bakıyorsunuz 70’ler, 80’ler, 90’ların arabası değişmiş, birçok şey değişiyor. Ve geriye dönüp baktığımızda herşey demode olmuş. O zaman tasarım sürekli ilerleyen bir süreç ve eğitim. Tabiki eğitim ile oluyor. İşte onun için Işık Üniversitesinde iki tane tasarım fakültesi var. Birinci tasarım fakültesi estetik, sanat ve işlevsellik ağırlıklı olan. İkincisi ise mühendislik fakültemizle birlikte daha çok teknolojik tasarım, işlevsellik ağırlıklı ve daha hızlı daha iyi daha kolay daha yeni yani dahaların çok olduğu fakülte.

Sonuç olarak dünya küreselleşiyor ve tasarım hepimizin hayatına giriyor. Ülke olarak da eğer tasarımdan uzak kalırsak biz kendi gelişmişliğimizi veya düzeyimizi koruyamayız. Onun için tasarıma önem veriyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

YENİLİKÇİ ÜRÜNLER SERGİLENİYOR

Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, öğrenci çalışmalarından oluşan “ Tasarım Serüveni” adlı sergide, günlük yaşamda yer alan ev aletleri, seramik sağlık gereçleri-saniter ürünler, mobilya, tekne ve otomotiv tasarımı gibi konularda yenilikçi öneriler sunulmaktadır. Bölümün katıldığı ulusal ve uluslararası etkinlikleri belirten ve gençlerin bilgi ve yaratıcılıklarının yer aldığı, 25 proje ve 15 adet maket ile sergide izleyicilere sunuldu.

Sergi 16 Nisan 2013 ile 15 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Işık Üniversitesi Şile Kampüsü, Galeri Işık-Şile’de hafta içi her gün 10:00-17:00 saatleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.