İstanbul Avrupa yakasında 112 servisine 40 bin çağrı!

İstanbul Avrupa yakasında 112 servisine 40 bin çağrı!

Koronavirüsle mücadelenin kalbi durumunda olan, İstanbul Avrupa Yakası 112 Çağrı Merkezi’ne günde 40 bin çağrı geliyor.

Koronavirüsle mücadelenin ilk adımı olan 112 Avrupa Komuta Merkezi'nde salgınla birlikte yoğunlukları arttı.

AYLIK, 1.5 MİLYON ÇAĞRIYA ULAŞIYOR

İstanbul Avrupa İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Türkmen, "Biz ayda 600 bin civarı çağrı alan bir merkezdik. Tabii ki şu anda süreçlerimizde neredeyse iki katına varan bir çağrı yoğunluğumuz ortaya çıkmaya başladı. Günde 40 bine ulaşan çağrılar almaya başladık" dedi.

Sağlık çalışanları koronavirüs ile 7 gün 24 saat mücadele ediyor. Mücadelenin ilk adımı ise çağrı merkezleri. Bu günlerde yoğunluğun oldukça arttığı 112 Avrupa Komuta Merkezi'ne, günde 40 bine yakın çağrı geliyor. Çağrı merkezini koronavirüs şüphesiyle arayan da var, başka şikayetlerle de.

Çağrıları yanıtlayan görevliler, salgın dolayısıyla rutin sorularına ek hastalara, tek tek koronavirüs semptomlarının olup olmadığını soruyor. Sorular bittiğinde ise hastadan, var ise maske ve eldivenini takarak sağlık personellerini beklemesi isteniyor. Sonraki aşamada ise en yakın ambulans, adres bilgileri teyit edilen hastanın evine yönlendiriliyor. Ekipler, her hastaya koruyucu ekipmanlarını giyinerek gidiyor.

İSTANBUL'DA 287 AMBULANS HİZMET VERİYOR

İstanbul'da 112 sisteminde, 181 ambulansımız Avrupa yakasında hizmet vermekte, fiziki olarak şu anda 165 tane noktamız bulunmaktadır. Anadolu yakasında ise 106 tane ambulansımız hizmet veriyor.

112 sisteminde yaklaşık 5 bin civarında çalışan var. Ekiplerde paramedik , ATT ve ambulans sürücüleri bulunuyor.

Ayrıca tabii doktorlu ekipler de, yine komutada doktorlar, idari ekipler, telsizcisinden tutun, bilgi işlemcisinden yazılımcısına kadar biz büyük bir ordu durumunda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.