İstanbul Aydın Üniversitesi'nin 'Güneş Arabası'na Ödül

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin 'Güneş Arabası'na Ödül

İstanbul Aydın Üniversitesi Enerji Kulübü, Güneş Arabası Projesi GÜN-AYDIN, 2012 yılı TÜBİTAK Alternatif Enerji Araç Yarışları'nda "Kurul özel ödülünü ve kupası"nı kazandı.

Üniversitenin yazılı açıklamasına göre, güneş enerjisi ile çalışan güneş arabası GÜN-AYDIN, İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Merkezi olanakları kullanılarak Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Zafer Utlu'nun danışmanlığında, Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu ve Mühendislik Fakültesi 2. ve 3. sınıf öğrencilerinden oluşan ekip tarafından hazırlandı.

2012 TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları'na ilk defa katılan güneş arabası GÜN-AYDIN, teknik hazırlık bölümünde başarılı olarak 39 takım arasında yarı finallerde yer aldı. Araç, yarı finaller sonucu 8'inci sırada finallere katılmaya hak kazandı.


Finallere kalan 20 takım arasındaki tek vakıf üniversitesi aracı olan GÜN-AYDIN, yarışın hazırlık aşamasından itibaren yapılan çalışmalar, yarı finallerde alınan dereceyle ve takımın diğer takımlarla olan ilişkileri, yardım severlik ve yarışma kurallarına uygun çalışmaları değerlendirilerek, yarışmada "kurul özel ödülü ve kupası"na layık görüldü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.