İstanbul Milli Eğitim’den bir ilk

İstanbul Milli Eğitim’den bir ilk

Dünyada ilk kez bir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi 1’nci Türkiye İnovasyon Fuarı´nda ziyaretçilerle buluşuyor

600 yenilikçi eserin sergileneceği 1’nci Türkiye İnovasyon Fuarı 01 Kasım 2012 Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. salonlarında gerçekleştirilecek. Açılışını dünyaca ünlü inovasyon gurusu Lord Kumar Bhattacharyya ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yaptığı 1. İnovasyon Türkiye Fuarı 01 - 04 Kasım 2012 tarihleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.

"BU BENİM ESERİM" YARIŞMASI
İstanbul Fuar Merkezi 9. Salon E-130’da ziyaretçilerle buluşan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi standında dört gün boyunca “Bu Benim Eserim” yarışmasında Türkiye birincisi olan ‘Kahve Molası’ projesinin yanı sıra; FATİH Projesi, eğitim ve öğretimin teknoloji ile desteklenmesi ve bilişim ürünlerinin kullanımını teşvik eden ‘Rüyadan Gerçeğe’ ve ‘Dijital Ortamda Sınıf, Ödev ve Sınav Yönetimi Uygulaması’, öğrencilere işletme yönetimi deneyimi sunan ‘Geleceğin Finans Girişimcilerine Destek’, Ümraniye İmam-Hatip Lisesi öğretmeni Erbay Yıldız tarafından geliştirilen ‘voscreen.com’, Ataşehir Dr. Nureddin - Perihan Erk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından geliştirilen; öğrencilerin teknik alandaki İngilizce yeterliliklerini artırmayı amaçlayan ‘Our Amazing Body (Muhteşem Vücudumuz)’, istihdam ilişkilerinin güçlendirilmesi ve mesleki eğitimi yaygınlaştıracak uygulamaları içeren ‘İlle de Roman Olsun’, sınıfta teknolojik araçların etkin kullanımını öngören ‘Katılımcı Sınıf için Yenilikçi Teknolojiler (ITEC)’ Türkiye’de halk kütüphanelerinin standartlarını geliştiren ‘Yaratıcı Kütüphane Girişimleri’, Samsung Akademi tarafından hayata geçirilen ‘Hope for Children’, Avrupa’da genç nüfusun bilim ve teknolojiye olan merakını artırmak için uygulamaya konulan ‘Ingenious’, Hadımköy TOKİ İlköğretim Okulu tarafından başarıyla sürdürülen ‘Öğretmen FATİH Projesinin Neresinde?’, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün Arnavutköy ilçesindeki spor kulüplerini desteklemek amacıyla başlattığı ‘ASKODER’ ve Kadırga Endüstri Meslek Lisesi tarafından yürütülen ‘Girişimcilik Kulüpleri’ projeleri de sergilenecek.

GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİNE DESTEK
‘Geleceğin Finans Girişimcilerine Destek’ projesi ile kendi sanal şirketlerini kurarak (Taşdelen Genç Başarı) LED pano, lazer ışık, ses ve efekt sistemleri üreten Taşdelen İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi için yapmış oldukları LED pano ve lazer ışık gösterisi ile fuarın en çok dikkat çeken sunumunu yaptılar. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi standında, ziyaretçiler ayrıca proje sahiplerinden sunumlar hakkında detaylı bilgiler aldılar.

AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞMA
1’nci İnovasyon Türkiye Fuarı tasarlayan, üreten, buluş yapan, patent alan ile yatırımcı, sanayici ve girişimciyi aynı çatı altında buluşturarak, projelerin, tasarımların, buluşların ve patenti alınan ürünlerin, hızla sanayiye kazandırılması yönünde de önemli bir işlev görecek.

Haber: İnci Şahin

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.