İşverenler mesleki eğitim konusunda bilgilendirildi

İşverenler mesleki eğitim konusunda bilgilendirildi

Mesleki eğitim konusunda yoğun çalışmalarını sürdüren Silivri Belediyesi, bölge işverenlerini bu konuda bilgilendirmek üzere Focus Eğitim Kurumları ile birlikte ortak bir seminer düzenledi.

Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi yetkilileri, mesleki eğitim sertifikası alımının kolaylaştırılması amacıyla görüşmelerde bulunmak ve önerilerini sunmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptıkları ziyaretin ardından ilçede de sürecin kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Silivri Belediyesi, bu alanda en kapsamlı çözüm üreten Focus Eğitim Kurumları ile Silivrili işverenleri bir araya getirdi.

Silivri Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve yaklaşık 45 firmanın yetkilisinin katıldığı toplantıda, 6331 sayılı iş sağlığı ve iş güvenliği kanunu kapsamında çalışanların zorunlu eğitimi ve çözüm önerileri tartışıldı. Gerçekleşen toplantıda Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi Birim Sorumlusu Orhan Öpçin’in konuşmasının ardından, Focus Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Özdoğularlı mesleki eğitimin çözüm uygulamalarıyla ilgili bilgiler verdi. Bilgilendirme seminerinin oldukça yoğun geçen soru yanıt kısmında da firma yetkilileri mesleki eğitim sürecine ilişkin tüm sorularına yanıt buldu.

İşsiz vatandaşların mesleki eğitim kursları ile sertifikalandırılarak, nitelikli personel olarak iş bulmasını sağlayan Silivri Belediyesi, istihdam çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.