İÜ Rektörü Söylet, projelerini kitaplaştırdı

İÜ Rektörü Söylet, projelerini kitaplaştırdı

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, aralarında Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin yeniden yapılması da dahil olmak üzere 4 yılda hazırladıkları 90 projeyi “İstanbul Üniversitesi 2009-2012” kitabında topladı.

Restorasyon projelerinden inşaatlara, laboratuvar çalışmalarından bilimsel projelere, sosyal sorumluluk etkinliklerinden sportif faaliyetlere kadar çeşitli alanlarda çok önemli projelerin yer aldığı kitap, İstanbul Üniversitesi’nin son dört yılda geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

“Dünya Mirasını Koruyan, Geleceği Tasarlayan Üniversite” sloganıyla geçmişten bugüne bırakılan yüklü mirasa sahip çıktıklarını belirten İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, 4 yılda 90 projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.


'ÖĞRENCİ ODAKLI ANLAYIŞ'
Özellikle Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri’nin Yenilenmesi Projesi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizen Söylet, konuyla ilgili olarak şu açıklama da bulundu:
 “Görev yaptığım dört yıl boyunca çağdaş ve hızlı yönetim, yenilikçilik ve girişimcilik, bilim üretimi, eğitim-öğretim, yeni mekânların tasarımı ve inşası ile tarihi yapıların korunması alanlarında İÜ personelinin desteğiyle 90 projeyi hayata geçirdik.

Geleceğe yön veren dünya üniversitesi vizyonuyla, çeşitliliği destekleyen yönetim felsefesini, eğitimde öğrenci odaklı anlayışı benimsedik. Bilimde liderlik ve inovasyon çalışmaları ile mekanlarımız için çağdaş projeler geliştirdik. Başladığımız projeleri tamamlamak ve yeni projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle, tüm akademik ve idari personel olarak çalışıyoruz.

ÇAPA VE CERRAHPAŞA PROJELERİ
2009 yılında İstanbul Üniversitesi tıp fakültelerinin ve hastanelerinin binalarının yeniden yapılmasını, çözüme ulaştırılması gereken en önemli sorulardan birisi olarak ele aldık. ‘İÜ Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri’nin Yerinde Yeniden Yapılandırılması Projesi’ için gerekli çalışmaları başlattık ve adım adım çok önemli bir yol kat ettik. Bu kararımız başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm siyasi ve bürokratik karar vericiler tarafından da desteklendi. Geçen süre içerisinde çok yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Yerleşkelerin tapularından hastane modellerine, ihale sürecinden mali kaynaklara farklı sorunları ortak akıl çerçevesinde çözüme ulaştırdık.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.