"İyi Niyet" Anlaşması İmzalandı

"İyi Niyet" Anlaşması İmzalandı

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, gençlere eğitim ve iş hayatlarında destek olabilmek için Point Hotel ile "İyi Niyet" anlaşması imzaladı, Anlaşma ile öğrenciler, derslerde öğrendikleri birikimlerini uygulamalı olarak hayata geçirebilecek.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Mütevelli heyet başkanı olduğu İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, Point Hotel Özbek Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile "İyi Niyet" anlaşması imzaladı. Bu anlaşmaya göre Point Hotel, turizm ve otel işletmeciliği bölümünde okuyan gençlere hem eğitim ve iş hayatlarında destek sağlayacak hem de taraflar bilgi, birikim ve deneyimlerini birbirlerine aktaracak.
"İyi Niyet" anlaşması imza törenine Şişli Belediye Başkanı ve Şişli Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Sarıgül, Point Hotel adına Özbek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Özbek ve İstanbul Şişli Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın ve okul yönetimi katıldı. Şişli Meslek Yüksekokulu'nun tanıtım filmi ile başlayan program, Başkan Mustafa Sarıgül'ün sinevizyon gösterisinde öğrencilere verduğu mesajlarla devam etti.

Özbek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Özbek yaptığı konuşmada, "Amacımız turizm ve otel işletmeciliği bölümünü desteklemekle bir hayır faaliyetinde, bir yardım faaliyetinde bulunmak değil. Biz öğrencilerimize borç veriyoruz. Nasıl ödeyecekler geri? Eğitimlerini başarıyla tamamlayıp Point Hotel'de çalışmaya başlayınca ödeyecekler" dedi.

Şişli Meslek Yüksekokulu'nun kurucusu Mustafa Sarıgül ise, Şişli Meslek Yüksekokulu'nun 485 öğrencisi olduğunu, seneye de bin 200 öğrencisi olacağını söyledi. Şişli Meslek Yüksekokulu, Türkiye'nin bir numarası olacaktır" diyen Sarıgül, "İnanın ki her dalda her bölümü ortaklaşa çalıştığımız bankalarla, kurumsal işletmelerle birlikte olup uygulamalı bir şekilde öğrencilerimize sunacağız. Ama seçtiğimiz kuruluşlar çok anlamlı ve çok özel olan şirketler olacak. Bu sayede Şişli Meslek Yüksekokulu öğrencileri hayata bir sıfır önde başlayacak. Önde başlamanızın yanı sıra daha da ileriye gitmek için sizden üç tane ricam var. Birincisi, kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. İkincisi, İngilizcenizi anadiliniz gibi öğrenin, üçüncüsü ise sosyal medyayı çok iyi kullanın" diye konuştu.

"BELEDİYE BİNASINA GİDEMİYORUM"
Dünyada eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Sarıgül, "Belediye binasına gidemiyorum. Kapıdan içeriye girince benden ya iş istiyorlar, ya çocuğumun taksitlerini ödeyemiyorum diyorlar. Hiç kimse bana demiyor ki okul yap, ağaç dik, asfalt yap. Hiçbiri bunları söyleyemiyor. Sırf bu konulardan dolayı belediye binasına gidemiyorum. Bu yüzden bu iş birliğini önemsiyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Şişli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, kürsüye gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Point Hotel adına Özbek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Özbek ve İstanbul Şişli Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın arasında "İyi Niyet Anlaşması" protokolü imzalandı.

"Mesleğin olacak, geleceğin olacak" sloganı ile 15 Ekim 2012'de öğretime başlayan İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, öğrencilerine burs, staj ve istihdam olanağı sağlayabilmek için Point Hotel ile birlikte çalışmalarını sürdürecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.