Kadir Çakır, Esenyurt Belediyesi İBB meclis üyesi

Kadir Çakır, Esenyurt Belediyesi İBB meclis üyesi

Ak Parti’den Esenyurt Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi olan Kadir Çakır kimdir? Nereli? Ne iş yapar? Biyografisi

KADİR ÇAKIR KİMDİR?

1979 doğumlu olan Kadir Çakır, Erzurumludur. İlköğrenimini Bağcılar Şükrü Savaşeri İlköğretim Okulu'nda, orta ve lise eğitimini İstanbul Avcılar Süleyman Nazif Lisesi'nde tamamladı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve sonrasında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde İşletme Eğitimi aldı.

Avukatlık stajını tamamladıktan sonra İngiltere’deki South Thames College’de İngilizce eğitimi aldı ve bu eğitimi süresince özel bir İngiliz hukuk şirketinde asistan avukat olarak görev yaptı.

2008 yılından itibaren Gayrimenkul Hukuku alanında İngiltere Lordlar Kamarası da dahil olmak üzere çok sayıda konferans veren Kadir Çakır, İngiltere'de faaliyet gösteren Turkish-British Legal Society (Türk-İngiliz Hukukçular Birliği) ve TBCCI(Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası) üyeliği, Esenyurt Erzurumlular Federasyonu üyeliği, İlim Yayma Cemiyeti Esenyurt Şubesi Başkan Yardımcılığı ve Kıraç(Esenyurt) İmar Dayanışma ve Eğitim Vakfı Başkanlığı görevlerinde bulundu.

15 yıldır Aktif olarak sürdürdüğü Avukatlık görevini, kurucusu olduğu Çakır Hukuk Bürosundaki ekibi ile devam ettiriyor.

Çakır, aktif siyasete 2004 yılında AK Parti Kıraç Belde Başkan Yardımcısı olarak başladı. 2007 yılında AK Parti İstanbul İl Dış İlişkiler Komisyonu üyeliği, 2008 yılında AK Parti Beylikdüzü Kurucu İlçe Başkan Yardımcılığı, 2009-2012 yıllarında AK Parti İstanbul İl Yönetim Y. Üyeliği ve Seçim İşler Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu.

AK Parti’ nin kurulduğu günden bu yana katıldığı tüm seçimlerde aktif olarak görev alarak İstanbul 3’ncü Bölge Teşkilat Mensuplarına Sandık Esaslı Çalışma eğitimleri verilmesi ve Beylikdüzü ve Esenyurt ilçe hukuk sorumluluğu, Beylikdüzü İlçe Seçim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi.

2017 Ağustos ayında Ak Parti Genel Merkezi tarafından Esenyurt İlçe Başkan Adayı olarak belirlenen Çakır yaklaşık 6 aylık süre boyunca siyasi faaliyetlerde yer aldı.

İyi derecede İngilizce bilen Kadir Çakır, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.