Kadir Topbaş beraat etti

Kadir Topbaş beraat etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘metrobüs projesi ile ilgili yaptığı alımlarda belediyeyi zarara uğratarak görevi kötüye kullandığı’ iddiası ile yargılandığı davada, beraat etti.

Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın, metrobüs alımlarında 'görevi kötüye kullandıkları' iddiası ile 3 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 15. AsliyeCeza Mahkemesi’nde yargılandıkları dava karara bağlandı. CHPİstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Hakkı Sağlam’ın suç duyurusuyla başlayan davanın son duruşmasına tutuksuz yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katılırken, diğer 19 tutuksuz sanık ise katılmadı. Kimlik tespiti yapılan Kadir Topbaş, evli ve 3 çocuğunun olduğunu söyledi. Kâtip, "Geliriniz durumunuz nedir?" diyerek Topbaş'a sordu. Hâkim Mustafa Erdoğan da kâtibe "Geliri boş ver" dedi.

 

‘SUÇSUZUM!’


Kadir Topbaş'ın mahkemeye sunduğu 4 sayfalık savunmasını Hâkim Erdoğan okudu. Topbaş savunmasında, suçlamaları kabul reddetti. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olmasına rağmen  İETT'nin müstakil bir kurum olduğunu kaydetti. Araç alımlarının İETT tarafından yapıldığını belirten Kadir Topbaş, İETT'ye otobüs alımında görev ve imza yetkisinin bulunmadığını söyledi. Hâkim Erdoğan, "Hükmün açıklamasının geri bırakılmasını istiyor musunuz?" diye sordu. Topbaş ise, "Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemiyorum" dedi.

Davayı karara bağlayan hâkim, yapılan yargılama ve toplanan deliller sonucunda aralarında Kadir Topbaş'ın da bulunduğu 20 sanığın üzerine yüklenen suçun unsurları itibariyle oluşmadığı anlaşıldığından ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.