Kaftancıoğlu: ‘Bu fotoğrafın korona dahil bahanesi olamaz’

Kaftancıoğlu: ‘Bu fotoğrafın korona dahil bahanesi olamaz’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gözaltına alınıp sonra da bırakılan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile ilgili, ‘Bu fotoğrafın korona dahil bahanesi olamaz’ dedi.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlaması nedeniyle, bir grup arkasıyla birlikte Taksim’e yürümek istedi.

İstanbul Valiliği, çelenk bırakmak için Taksim’e yürüyerek gidilemeyeceğini, araçlarıyla gidilmesi gerektiğini söyleyince tartışma çıktı. Tartışmadan sonra DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu gözaltına alındı. İstanbul Valiliği’nin daha sonra yaptığı açıklama da ise, Çerkezoğlu, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını duyurdu.

Canan Kaftancıoğlu, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun göz altına alınma anının fotoğrafını paylaşarak bir açıklama yaptı.

“YAPILAN MÜDEHALE KABUL EDİLEMEZ”

Kaftancıoğlu, ‘1 Mayıs'ta çelenk bırakmak üzere Taksim'e çıkmak isteyen DİSK üyelerine yapılan müdahale kabul edilemez!

Bu fotoğrafın Korona dahil hiçbir bahanesi olamaz. 1 Mayıs yasaklanamaz! Yaşasın 1 Mayıs. İşçinin emekçinin bayramı!’ diyerek paylaşımda bulundu.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da, işçiler çalışabiliyor, ama 1 Mayıs’ı kutlayamıyor diyerek bir paylaşım yaptı.

“İŞÇİLER ÇALIŞABİLİYOR AMA 1 MAYIS’I KUTLAYAMIYOR”

Gözaltındayız!

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor o kamu düzeni bozulmuyor ama işçilerin #1Mayıs kutlaması kamu düzenini bozarmış!

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.