Kalbiniz sağlam mı?

Kalbiniz sağlam mı?

15 yıllık kaliteli ve güvenli hizmet veren Avrasya Hospital’in Kardiyoloji uzmanı Dr.Behzat Haşmetoğlu kalp krizi hakkında bilgi verdi.

uzman Dr. Behzat Haşmetoğlu Kalp krizi tedavisinin damar tıkanıklığı olduğu için mutlaka bir hastaneye yatırılması gerektiğini ve Hasta’nın ilk olarak acile daha sonra bir uzamanın eşliğinde yoğun bakıma yatırılması gerektiğini belirtti. Uzman Dr. Haşmetoğlu, Avrasya Hospital’in kalp krizi geçiren hastalara müdahale etmede ve tedavi sürecinde tam donanımıyla hazır olduğunu belirtti. Sigara ve alkol’ün kalbi ciddi anlamda etkilediğini, özelikle sigaranın ciddi zararlar verdiğini söyleyen Haşmetoğlu kolesterol, yaş ve cinsiyetin’ de Kalp krizinde etkili olduğunu vurguladı. Uzman Dr ‘’Kalp krizi riski 40 yaş ve üstü erkeklerde daha çok görülür’’dedi.Dr.Haşmetoğlu hasta ilk olarak rahat etmesi için yere yatırılmalı ve daha rahat nefes alınması sağlanmalı, etrafı boşaltılarak oksijen verilmeli şeklinde konuştu.
Dr. Haşmetoğlu tedaviye bağlı olarak kalp kası ne kadar az zarar görürse hastanın iyileşmesi ve normal hayata dönmesinin ’de o kadar çabuk olacağını; hastanın bir hafta 10 gün içinde normal hayatına dönebileceğini söyledi. Kalp Krizi’nin tekrar etme riski olduğunu vurgulayan Haşmetoğlu ‘’hasta bir kardiyolog’un kontrolünde dönem dönem kontrollerini yapmalıdır’ dedi.
 Spor kalbi koruyor 
Son olarak Haşmetoğlu‘’kalp hastalığının artığını ve ciddi risk taşıdığını, kalp krizinden korunmak için spor yapılmalı ve dikkatli beslenilmelidir’’dedi.  Avrasya Hospital Zeytinburnululara yeni teknolojik imkânları ve dev kadrosuyla hizmet vermeye devam ediyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.