“Kariyer Zirvesi” İstanbul’da

“Kariyer Zirvesi” İstanbul’da

İş dünyasının önde gelen isimleri ile üniversite öğrencileri, ‘Kariyer Zirvesi 2012’de bir araya geldi.


İş dünyasının önde gelen isimleri ile üniversite öğrencilerinin bir araya geldiği Kariyer Zirvesi bu yıl Wow İstanbul Hotels & Convention Center’da düzenlendi.

Her yıl alanında uzman ve tanınmış kişilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen Kariyer Zirvesi, bu yıl “Hayata İlk Adım” teması kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili A. Mücahid Ören, Doğuş Holding ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, SPK (Semaye Piyasası Kurulu) Prof Dr. Vedat Akgiray, Turkcell Ceo’su Süreyya Ciliv, Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Karikatürist Salih Memecan ve Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Sadık Söztutan’ı gençlerle buluşturdu. Zirvede, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yöneticileri kariyer gelişimi üzerine öngörülerini yeni mezun üniversiteliler ve katılımcılar ile paylaştı.

KILIÇ: HEDEFLERİNİZİ YÜKSEK TUTUN
İhlas Vakfı tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen zirvenin açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, makam ve mevkilerin geçici olduğunu belirterek, “Mahkeme kadıya mülk değil. Bu makamları yarın sizler dolduracaksınız. Mevkiler çalışan, eğitilen, kendi özel hayatında taş üstüne taş koyabilen insanların olacak. Başbakanımızın siyasete kazandırdığı en önemli şartlardan bir tanesi parti iç tüzüğünde 3 dönem arka arkaya seçilme hakkı. 3 dönem milletvekili ve belediye başkanı olanlar bir daha seçilemiyor, bu da değişimi sağlıyor. Dönüşümü kendi içimizde yapıyoruz” dedi. Bakan Kılıç ayrıca gençlere, “Uçmayın, kaçmayın ama hedeflerinizi yüksek tutun. İsteyin, isteklerinizin istikametinde çalışın, zaten gerisini size Allah verecektir" tavsiyesinde bulundu.

VALİ MUTLU: GÖNÜL ODAKLI OLUN
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da insanın içinde yaşattığı girişimci ruhunun dışarı çıkarılması gerektiğini belirterek, “Gönül odaklı olun. Paradan önce gönlünüzde sevgi olsun. Gönül dünyanızı zenginleştirin. Sosyal girişimciliğiniz olsun. Sermayeden önce sevginiz olsun. İş hayatında kariyer için zirvede kalmak, sürekli yenilenmek gerek” ifadelerini kullandı. Geçen yılki zirvede tulumba tatlısı yapmak için çalıştığını anımsatan Vali Mutlu, “Adım neredeyse tulumbacıya çıkıyordu” dedi.

YENİLENMEKTEN KORKMAYIN
Mutlu, çocukluğunda Bostancı`daki evlerinin bodrumunu dekore ederek sinemaya çevirdiğini, kişi başına 5 kuruştan film oynattığını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yenilenmekten korkmayın. Çağa ayak uydurun. Bu şekilde kendinizi yenileyebilir, güçlenebilir ve başarılı olabilirsiniz. Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Kesinlikle ben merkezli düşünmeyin. Ülke, millet, halk merkezli olun. Sabırlı ve gayretli olduğunuzda hayatın size güzel kapılar açacağını göreceksiniz.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.