Kartal Belediyesi' nde sağlık eğitimleri devam ediyor

Kartal Belediyesi' nde sağlık eğitimleri devam ediyor

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, çalışanlarına ‘Palyatif Bakım Hemşireliği Eğitimi’ verdi

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, çalışanlarına ‘Palyatif Bakım Hemşireliği Eğitimi’ verdi.

Eğitim kapsamında; Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanlar; hastanın ve ailesinin palyatif bakım gereksinimlerinin saptanabilmesi, hastada ağrı ve diğer semptomlara yönelik hemşirelik girişimlerinin planlanması, hasta ve ailesi ile iletişim kurulması, hasta ve ailesinin bakımının planlanması, diğer psiko sosyal ve manevi problemlerin erken dönemde belirlenmesi, dikkatlice değerlendirilmesi ve tedavi edilmesi konusunda bilgilendirildi. Ayrıca, hastanın acı çekmesi önlenerek hasta ve ailesinin yaşam kalitesinin geliştirilmesinde, etik ve yasal yükümlükleri de bilerek etkin rol alınması için gerekli noktalar anlatıldı.

3 YIL GEÇERLİ OLAN BAŞARI BELGESİ

3 gün süren eğitimin sonunda Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanlarına, 3 yıl geçerliliği olan “Başarı Belgesi” verildi. Ayrıca ABD'de en tanınmış ve en büyük Hemşirelik Akreditasyon örgütü olan ANCC tarafından akredite edilen 16 ANCC kredisi alındı.

PALYATİF BAKIM NEDİR?

Palyatif sözcüğü Latince’ de örtü ya da perde anlamına gelen “pallium”dan türetilmiştir. Palyatif bakım ise; kesin tedavi ya da uzun süreli kontrolün imkânsızlığını kabul eden, yaşamın süresinden çok niteliğiyle ilgilenen, hastanın acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılmasına odaklı bir bakım şeklidir.

Bu bakım, genelde kanser hastalığının ve tedavisinin ortaya çıkardığı semptomları azaltmak ve ortadan kaldırmak için sunulan bir hizmettir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.