Kartal Belediyesi’nden Diyabet Günü’ne özel, anlamlı çalışma

Kartal Belediyesi’nden Diyabet Günü’ne özel, anlamlı çalışma

Kartal Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Kartallı vatandaşlara ücretsiz şeker ve kilo taraması yaptı

Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği taramaya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, Kartal Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Taner Özdemir, Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Dyt. Hayrettin Mutlu, Dyt. Elif Dönmez, belediye personeli ve Kartallılar katıldı.

Taramayla ilgili bilgi veren Dr. Dyt. Hayrettin Mutlu: ”14 Kasım’ın Dünya Diyabet Günü olması nedeniyle diyabete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenmiş bir program. Biz burada Kartallıların boy, kilo, beden ve kan şekerlerine bakıyoruz ve riskli aralıklarda olanlara önerilerde bulunuyoruz. Tehlikeli ve riskli olanları hemen hekimlere yönlendiriyoruz. Ayrıca burada kan şekerini ölçtüğümüz vatandaşlarımıza elma ve diyabetik hastalar için üretilmiş kurabiye ikram ediyoruz. Bizlere bu imkânı sağlayan başta Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcımız Dr. Turgut Mermertaş ve Belediye Sağlık İşleri ekibine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“DİYABET VE HİPERTANSİYON BİRÇOK HASTALIĞIN HABERCİSİDİR”

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında gerçekleştirilen programda şeker ve kilo ölçümünü yaptıran Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal Belediyesi olarak yaptığımız etkinliklerle vatandaşları bilinçlendirip, sağlıklarına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabete dikkat çekmek için ücretsiz bir program düzenledik. Burada, bilgilendirme şeklinde gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. Diyabet ve hipertansiyon, birçok hastalığın habercisidir. Risk faktörleri arasında yer alıyor. Ben, bu vesileyle halkımıza sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.” dedi. 

kartal-diyabet-gunu.jpg

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen taramaya katılan vatandaşlar, sağlıklarını ilgilendiren bu etkinliğe ve Kartal Belediyesi’nin düzenlediği diğer etkinliklere katıldıklarını ve çok memnun kaldıklarını söyleyerek, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.