KCK avukatlarından İstanbul Barosu yönetimine destek

KCK avukatlarından İstanbul Barosu yönetimine destek

Silivri'de görülen KCK davasında sanık avukatları arasında yer alan Özgürlükçü Hukuk Platformu (ÖHP) Genel Başkanı Fırat Epözdemir, platform adına yaptığı basın açıklamasında İstanbul Barosu Genel Başkanı Ümit Kocasakal ile Yönetim Kurulu'na tam destek ve

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'nun, İstanbul Barosu Genel Kurulu tarafından demokratik ilkelere uygun yapılan seçimle göreve getirildiği belirtilen açıklamada, görevden alınma girişimlerine karşı oldukları bildirildi. Silivri'de KCK davasına ara verildiği sırada Özgürlükçü Hukuk Platformu Genel Başkanı Fırat Epözdemir, İstanbul Barosu yönetimi hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlanmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamasında İstanbul Barosu'na tam destek veren Epözdemir, hazırlanan iddianamenin haksız ve hukuka aykırı olduğunu savundu. Aynı zamanda iddianamede yer alan suçlamaların avukatlık mesleğine saldırı niteliğinde olduğu belirtilen açıklamada, suçlamayı hiç bir şekilde kabul etmedikleri ifade edildi.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin görevlerinden alınma tartışmalarını da kınadıkları belirtilen açıklamada, "İstanbul Barosu Yönetim Kurulu, İstanbul Barosu Genel Kurulu tarafından demokratik ilkelere uygun yapılan seçimle göreve getirilmiştir. Bu hususun tüm çevreler tarafından unutulmaması gerekir. Bundan dolayı, bir takım haksız ve hukuka aykırı uygulamalarla İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'nun görevden alınma girişimlerine karşı olduğumuzu, bu süreçte koşulsuz bir şekilde bu hukuka aykırılık ve haksızlığa karşı duracağımızı ve yine bu süreçte mesleğimizin onuru doğrultusunda hareket edeceğimizi bildiriyoruz." denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.