Kemal Uyumaz, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Kemal Uyumaz, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Kemal Uyumaz kimdir? Nereli? Ne iş yapar? Biyografisi

KEMAL UYUMAZ KİMDİR?

İstanbul doğumlu. Aslen Rizeli. İlk, orta ve lise tahsilini Fatih’te tamamladı. İ.Ü. Eczacılık Fakültesi mezunu. Askerliğini yedek subay olarak 1. Ordu Sıhhiye Depo Komutanlığında yaptı. Serbest eczacılık yapıyor.

Siyasi hayatına 2003 yılında Ak Parti'ye üye olarak başladı. 2004 yılında Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. 2008-2014 yılları arasında Bakırköy ilçe yönetimine seçildi. Yaklaşık 6 yıl sırasıyla (AR-GE, Tanıtım Medya ve SHİB) Başkanı olarak İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Aynı zamanda İlçe Sağlık Komisyon Başkanlığı ve çeşitli görevlerde bulundu. 2009-2012 yılları arasında Bakırköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Üyesi oldu.

MÜSİAD sağlık sektörü kurucu üyesi. Mesleği ile ilgili oda ve derneklere üye (İEO, TEB, İTO). Orta derece İngilizce bilen Uyumaz, 6 Mayıs 2018’de yapılan İstanbul İl Kongresi’nde İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

8 Ocak 2019’da Ekonomi İşlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcılığına atanan Uyumaz, 23 Eylül 2019 tarihinden itibaren Sivil Toplum ve Halka İlişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Evli ve 2 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.