Koç Üniversitesi, şiddete karşı hukukun rolünü sorguluyor

Koç Üniversitesi, şiddete karşı hukukun rolünü sorguluyor

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve KADER işbirliğiyle düzenleyeceği konferansta ev içi ve kadın yönelik şiddet karşısında hukukun sağladığı korumayı ele alacak.

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve KADER işbirliğiyle düzenleyeceği konferansta ev içi ve kadın yönelik şiddet karşısında hukukun sağladığı korumayı ele alacak. ‘Ev içi ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Hukuk: 6284 Sayılı Kanunun Uygulamasına İlişkin Sorunlar’ başlıklı konferans, 14 Aralık Cuma günü Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ev içi ve kadına yönelik şiddet karşısında hukukun sağladığı korumanın ele alınacağı konferansa akademisyenlerin yanı sıra hâkim, savcı ve avukatlar değerlendirmelerde bulunacak.

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve KADER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) 14 Aralık 2012 Cuma günü ‘Ev içi ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Hukuk: 6284 Sayılı Kanunun Uygulamasına İlişkin Sorunlar’ başlıklı konferans düzenliyor.
 
Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstiklal Caddesi üzerindeki Anadolu Medeniyetleri Merkezi'nde KADER (Kadın Adayları Derneği) işbirliğiyle düzenleyeceği konferansta ev içi ve kadın yönelik şiddet karşısında hukukun sağladığı korumayı ele alacak. 
 
Konferansta kadına yönelik şiddet konusunda kabul edilen 6484 sayılı yeni kanun hükümleri ile birlikte, kanunun uygulamasından doğan sorunlar ve uluslararası insan hakları hukukunda ev içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi alanında yaşanan yeni gelişmeler tartışılacak. Akademisyenlerin yanı sıra hakim, savcı ve avukatlar da konferansta sunacakları tebliğlerle kadına yönelik artan şiddet karşısında hukukun işlevini değerlendirecek.
 
Tarih: 14 Aralık 2012, Cuma
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi - Beyoğlu
Saat: 09.30 – 16.30

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.