KPDK VE TOPLU SÖZLEŞME

KPDK VE TOPLU SÖZLEŞME

2012 yılı toplu sözleşmelerinde Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda ele alınmasına karar verilen konular, 29 Kasım Perşembe günü görüşülecek.

Toplantıda, genele ilişkin Konfederasyon Memur-Sen tarafından görüşülecek teklifler haricinde Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda görüşülmek üzere gündeme alınan eğitim, öğretim ve bilim hizmet koluna ilişkin teklifler belirlendi.


ÖĞRETMEN ATAMALARINDA YAŞ SINIRININ KALDIRILMASI


Madde 20. Öğretmenlik kadrolarına ilk defa atamada yaş sınırı

20.1.   Öğretmenlik kadrolarına ilk defa atamalarda 40 yaşından gün almamış olma şartı aranmaz.

GEREKÇE:

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile emeklilik yaşları erkeklerde 60, kadınlarda 58 yaşa yükseltilmiştir. Bu suretle aktif çalışma sürelerinin mümkün olduğunca uzun tutulması amaçlanmıştır. Kırk yaşından gün almış olanlardan öğretmenliğe ilk defa atanacakların daha önce farklı görevlerde çalışmış oldukları da göz önüne alınarak, 5510 sayılı Kanun’da yapılan düzenlemeye paralel olarak bu durumda olanların öğretmenliğe atanmalarına engel oluşturan düzenlemelerin kaldırılması gerekli görülmektedir.



KAMU KONUTLARININ %40’I MEMURA, %60’I ÖĞRETİM ELEMENLARINA


Madde 54. Lojman tahsisi

54.1.   Yükseköğretim kurum ve kuruluşları ile üst kuruluşlarına ve bağlı birimlerine tahsis edilmiş kamu konutlarının 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde tahsisinde %40, 657 sayılı Kanuna tabi personel %60 öğretim elemanı tahsis oranı dikkate alınır. Söz konusu oran müstakil olmayan konutlarda bina/blok bazında uygulanır.

GEREKÇE:

Lojmanı olan bazı üniversitelerde; akademik personelin lehine, idari personelin aleyhine olan uygulamalar görülmektedir. Bu adaletsizliğin madde metni kapsamında giderilmesi hedeflenmektedir.

 

ÖYP’DE İSTENEN 65 DİL BARAJ PUANININ DÜŞÜRÜLMESİ


Madde 57. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Kapsamındaki araştırma görevlileri

57.1.   Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında 2914 sayılı Kanuna tabi olarak üniversitelerin araştırma görevlisi kadrolarında bulunan personelden, ÜDS, KPDS veya eşdeğerliliği YÖK tarafından kabul edilen dil sınavından 65 puanın altında puan alanların kadroları ile ilişikleri kesilmez; bu durumdaki araştırma görevlileri Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar dâhilinde sunulan imkânlardan faydalandırılmaya devam ederler.

GEREKÇE:

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında 2914 sayılı Kanun’a tabi olarak üniversitelerin araştırma görevlisi kadrolarında bulunan personelden, ÜDS, KPDS veya eşdeğerliliği YÖK tarafından kabul edilen dil sınavından 65 puanın altında puan alanların kadroları ile ilişikleri kesilmesine dair bir hüküm gerek 2914 sayılı Kanun’da gerek 2914 sayılı Kanun’da gerekse Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri kapsamında yer almayıp; yasal dayanağı olamayan bu uygulama YÖK Yürütme Kurulu Kararlarına istinaden yürürlüğe konulmuştur. Öğretim üyesi yetiştirme programının amacına aykırı olan bu uygulamanın sona erdirilmesi gerekmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.