Küçükçekmece 3.Veteranlar turnuvası başlıyor

Küçükçekmece 3.Veteranlar turnuvası başlıyor

Küçükçekmece’de her yılık geleneksel olarak düzenlenen veteranlar ligi başlıyor.

1. Veteranlar Futbol ligi katılım sayısına göre grup oluşumu daha sonra belirlenecektir.
2. Müsabakalarda galibiyete üç ( 3 ), beraberliğe bir ( 1 ), yenilgiye sıfır ( 0 ) puan verilecektir. Takımlar arasında puan eşitliği durumunda Futbol Federasyonu genelgesi uygulanacaktır.
3. Veteranlar Futbol ligine katılmak isteyen takımlar 15.03.2013 tarihine kadar en fazla 40 kişilik isim listesi ile birlikte kimlik fotokopileri, 2 adet vesikalık fotoğraf getirmeleri ve tam teşekküllü sağlık raporu almış olmaları gerekmektedir veya Kulüpler Birliğinin vermiş olduğu sağlık formunu sağlık kuruluşlarından almak zorundadır. Sağlıkla ilgili evraklarını tamamlamayan sporcular müsabakalara kabul edilmeyecektir.
4. Katılan takımlar takım kadrosunu en geç müsabakalar başlamadan Kulüpler Birliğine bildirmek zorundadır. Müsabakalar başladıktan sonra sporcu lisansı yapılmaya devam eder, liste dışı oyuncu oynatan takımlar turnuvadan ihraç olur. Ayrıca herhangi bir kulüp adına lisans alan sporcu lig bitimine kadar başka hiçbir takımda görev alamaz. Bir takım en fazla 40 lisans çıkartabilir.
5. Müsabakaya katılan takımlar öncelikli olarak Küçükçekmece ilçesinde federe olmuş futbol kulüpleri ile diğer il ve ilçeleri temsilen federe olmuş futbol kulüpleri veya bir kamu kuruluşu adına katılabilir.
6. Her kulüp 15.03.2013 tarihine kadar takım listesi ile birlikte takımdan sorumlu bir teknik direktör, bir yönetici belirlemek ve kulüpler birliğine bildirmek zorundadır. Bildirilen isimler Kulüpler Birliğinden lisans almak sureti ile saha içinde görev yapabilirler.
7. Müsabaka öncesinde Esame listesi düzenlenip takımdan sorumlu yetkili kişi veya takım kaptanı tarafından imzalanarak saha komiserine teslim edilecektir.
8. Müsabakalar kaleci dahil 11 oyuncu ile oynanır ve oyuncu değişikliği sayısı sınırsızdır. Yedek oyuncu sayısı 7 ‘dir.
9. Veteranlar Futbol liginde forma numarası serbesttir.
10. Müsabaka süreleri 35′ er dakikadan 2 devre toplam 70 dakika oynanacak olup hakem müsabaka sonuna kayıp olan süreyi ekleme hakkına sahiptir.
11. Top ağırlığı 450 gramla başlar.Müsabaka oynayacak kulüpler maç başlamadan önce macın gözlemcisine birer maç topu verme zorunluluğu vardır.
12. Müsabaka saatinde hazır olmayan takım, müsabaka saatinden sonra en fazla 15 dakika beklenecektir.Bu süre sonunda da hazır olmayan takımlar hükmen 3-0 mağlup sayılacaktır.
13. Müsabaka en az 9 oyuncu ile başlar. Müsabaka anında herhangi bir nedenle oyuncu sayısı 6′ya düştüğünde müsabaka hakem tarafından tatil edilir. Rakip takım hükmen 3-0 galip sayılır.
14. Veteranlar Futbol ligine katılmak isteyen takımlar 01.04.2013 Pazartesi günü saat 17:00′a kadar Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Türkiye İş Bankası Sefaköy Şb. 1073 1204510 nolu hesabına 1.500,00 TL bağış yapacaktır ve dekontun aslını Kulüpler Birliğine teslim edecektir. Dekont teslim etmeyen kulüpler kura çekimine dahil edilmeyecektir.
15. Veteranlar Futbol ligi fikstür çekimi 01.04.2013 tarihinde gerçekleştirilecektir. Ligin başlama tarihi ve fikstürü 1 hafta içinde ilan edilmiş olup kulüplere bildirilecektir.
16. Müsabakalarda Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin talimatı uygulanacak ve Kart cezaları ile disiplinsiz davranışlar ile ilgili Tertip Komitesi karar verecek ve bu karar kulüplere tebliğ edilecektir.Mazereti olmadan ligden çekilen takımlar,ihraç olan takımlar ve takım listesindeki tüm sporcular 3 yıl boyunca turnuvaya katılamazlar.
17. Bu statüde belirtilmeyen konularda 2011- 2012 AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR kitabı, FUTBOL MÜSABAKA ile diğer TALİMATLAR geçerli olacaktır.
18. Veteranlar Futbol ligi müsabakaları hafta içi ve hafta sonu Yeşilova Stadyumunda oynanacaktır. Tertip Komitesi gerekli gördüğü hallerde maçların stadı, tarihi ve saatlerinde değişiklik yapabilir.
19. Veteranlar Futbol ligine katılan takımlar ligi tamamlamak zorunluluğundadır. Aksi durumda Tertip Komitesi Disiplin Talimatlarına uygun olarak gerekli cezai yaptırımı uygulayacaktır.
20. Veteranlar Futbol liginde görev alacak hakemler faal veya faal olmayan hakemler tarafından sağlanacaktır.
21. Veteranlar Futbol liginde yaş sınırlaması uygulanacaktır. Yaş sınırı en fazla 31.12.1975 doğumlulardan başlayacak ve üzeri yaşlar kabul edilecektir.
22. Katılacak spor kulüpleri bu turnuvaya katılacaklarına dair Yönetim Kurulu kararı ile beraber başvuru yapar ise başvuruları geçerli sayılacaktır.
23. Turnuvanın ödül töreni turnuvadan hemen sonra aynı statta gerçekleşecektir.
24. Turnuvanın açılış maçını geçen yıl final oynayan iki takım arasında yapılmasına karar verilmiştir. Ancak bu takımlar katılmaması durumunda dereceye giren takımın sıralaması göz önünde bulundurulacaktır. Açılış yapacak takımlar kura çekimine iştirak edilmez.
25. Turnuvanın 1,2,3,4 ve en centilmen takımına ayrıca en iyi kalecesine, en istikrarlı oyuncusuna kupa,plaket ve madalyalar verilecektir.
26. Turnuvada TC harici yabancı uyruklu sporcularında oynaması uygundur.
27. İş bu statü Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Derneğince yayınlanmış olup imza altına alan kulüpler tarafından tamamı okunmak sureti ile kabul edilmiş sayılır.
Turnuvaya katılmak isteyen kulüpler
Adres:Kartaltepe Mah. Belediye Cad. Limanoğlu İş Merkezi No:3/97 Küçükçekmece / İstanbul
Telefon:(212) 426 71 61
Fax:(212) 426 71 61
E-Posta:info@kucukcekmeceaskb.com
HABER: YILMAZ AKTEPE

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.