Kuşaklar yarışacak

Kuşaklar yarışacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı kentte ve köyde yaşayan gençlerin birbirlerini daha iyi anlaması ve ortak bir noktada birleşmesi için yarışma düzenliyor. İnceleme ve araştırma yarışmasının ana temalarını “köyden kente bakış” ile “kentten köye gidiş” oluştur

Gençlik ve Spor Bakanlığı, köy ve şehir hayatı yaşayan genç ve yaşlıları biraraya getirecek anlamlı bir yarışmaya imza atıyor. “Kuşaklar Bu Yarışmada Buluşuyor” temalı inceleme ve araştırma yarışmasında gençler, sanatsal, kültürel, geleneksel ve tarihi değerlerimiz ile yaşanmış fakat yazılmamış hayat öykülerini, kültür mirasçılarımız yaşlılardan öğrenecekler. 

Bakanlık yarışmanın amacını “Köylerde yaşayan gençlerin kent yaşamları hakkındaki fikirlerini, kentte yaşayan gençlerin de köy hayatı hakkındaki düşüncelerini ortaya çıkarmak” şeklinde ifade ediyor. 

Yarışma için kentlerden köylere gidecek olan gençlerin burada yaşayan yaşlıları ziyaret ederek onların yazılmamış anılarını belgelemeleri ve bu çerçevede eserler ortaya çıkarmaları hedefleniyor. Bu ziyaretler esnasında gençlerin, yaşlılarımızı içlerinde bulundukları çevre ile beraber gözlemlemeleri, köylerde yaşayan gençlerin ise kentleri ve kent yaşamlarını incelemeleri sonucunda izlenimlerini paylaşması öngörülüyor. 

SON BAŞVURU 1 MART
Yarışmacılar çalışma sırasında elde ettiği bilgileri iki farklı formatta yazılı metin, video/ses kaydı şeklinde hazırlayıp başvuru formuyla birlikte 1 Mart 2013 tarihine kadar bulundukları ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. Sonuçlar ise 3 Mayıs 2013 tarihinde açıklanacak. Bilgisayar, fotoğraf makinesi gibi ödüllerin verileceği törenin tarihi 19 Mayıs 2013 olarak planlandı. Yarışma iki farklı kategoride yapılacak olup öğrenci olan veya olmayan bütün gençlere açıktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.