Marmara'da temel atma töreni

Marmara'da temel atma töreni

Marmara Üniversitesi Maltepe Başıbüyük Kampüsü’nde yapılacak olan Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesi binasının temel atma töreni gerçekleşti.

 
Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan bütün sağlık birimlerinin tek bir kampüste toplanması hedefleniyor. Tıp Fakültesi’nden Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne, Eczacılık Fakültesi’nden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na, Adli Tıp Merkezi’nden Deneysel Araştırma ve Hayvana Laboratuvarı’na kadar sağlık ve sağlık eğitimi ile ilgili bütün birimlerin yer aldığı kampüste yapılacak olan Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Günday ve üniversite personeli katıldı.


VALİ DE AÇILIŞTAYDI

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali H. Avni Mutlu, Marmara Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalardan dolayı memnun olduğunu ve ileride çok daha büyük başarılara imza atacağını vurguladı.


"720 YATAKLI HASTANE"

Rektör Prof. Dr. Zafer Gül de, “720 yataklı hastanemiz, Tıp Temel Bilimleri binası ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2013’ün sonu, 2014’ün başı tamamlanmış olarak hizmete gireceğini ümid ediyoruz. Burası tam faaliyete geçtiğinde 7 bin civarı öğrenci, günlük 10 bin hasta giriş çıkışı olarak çok yoğun bir kampüs olacak” dedi.

SAĞLIK BİRİMLERİ TEK ÇATI ALTINDA

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Günday, sağlıkla ilgili bütün birimlerin aynı kampüste toplanmasının büyük avantaj sağlayacağını belirterek, “Biz senelerdir bunun eksikliğini hissediyoruz. Eğitim ve hastalara verdiğimiz sağlık hizmeti açısından büyük önem taşıyor. Hastalarımıza daha iyi sağlık hizmeti verme fırsatını elde edeceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Hastanesini diğer hastanelerden ayıran en önemli özelliği; hastanede sismografik cihaz sayesinde deprem anında bile ameliyatların devam edebilecek olması. Bu Türkiye’de ilk defa Marmara Üniversitesi’nde uygulanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.