‘Martısız Ada’ rekora koşuyor

‘Martısız Ada’ rekora koşuyor

Türkiye’de ilk defa engelli ve engelsiz oyuncuların oynadığı “Martısız Ada” adlı tiyatro oyunu hızlı adımlarla rekora koşuyor

Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu (BBDO) mezunlarının oynadığı “Martısız Ada” adlı oyun rekora gidiyor. Bağcılar’daki tüm ilkokulların 3. ve 4. sınıflarına yönelik olarak sunulan ve 654 kez perdelerini açan oyun engellilerin de topluma faydalı bireyler olduğu bilincini oluşturmayı hedefliyor.

İlçe sakinleri öğrencilerin sunduğu tiyatro gösterilerini kaçırmıyor. Türkiye’de ilk defa engelli ve engelsiz oyuncuların oynadığı bir oyun olan “Martısız Ada” perdelerini açtığı 09 Kasım 2013 yılından bu yana sahneleniyor. Senem Sönmez Arslan’ın yazdığı ve Funda Cansever ile birlikte yönettiği oyun duygulara ve toplum bilincine hitap ediyor. Engellilerin normal yaşamlarını sürdürebileceği bilincini aşılayan oyun bir farkındalık oluşturuyor. Oyunda çocukların, engellileri tanımaları ve onlarla karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiğini anlatıyor. Oyunda, Engelliler Sarayı iki kursiyeri engelsiz kursiyerlerle başarılı bir çalışma örneği sunuyor.

OYUNUN KONUSU…

Oyun, engelli martıların yaşam mücadelesini anlatıyor. Kaygan kayalar sebebiyle konulması zor olan bir adaya ulaşmayı başaran 4 engelli martı, engelsiz arkadaşlarını da cesaretlendirerek, yanlarına gelmelerini sağlıyorlar. Engelsiz martıları cesaretlendiren engelli martılar, birlikte bolca balık avlayarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Perdeler kapanır kapanmaz çocuklara oyun ile ilgili kitap ve etiket dağıtılıyor. Çocuklar, sevdikleri martıya mektup yazıyor, resim yapıyor.

“EĞİTİM, HAYATIMIZIN HER DÖNEMİNDE YER ALIYOR”

Bağcılar Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hizmete sundukları Tiyatro Okulu’nun yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Çağırıcı, BBDO’da diksiyon, pandomim, halk oyunları, geleneksel tiyatro, dramaturji ve sinema kursu alan öğrencilerin sertifika sahibi olduklarını belirtti. Çağırıcı şöyle konuştu:  “Eğitim, hayatımızın her döneminde yer alıyor. Bu amaçla Tiyatro Okulu’nu hizmete sunduk. Kursumuzda engelli öğrencilerimiz de eğitim görüyor. Nitekim rol aldıkları Martılar Adası oyunu 654 kez sahnelendi. Hemşerilerim bu oyuna büyük ilgi gösteriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hemşerilerimize her alanda hizmet sunmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.