MEF'li gençler Model Avrupa Parlamentosu'nda

MEF'li gençler Model Avrupa Parlamentosu'nda

İspanya’nın Madrid kentinde 17-24 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek AB üyesi ve aday ülkelerden gençleri bir araya getiren Model Avrupa Parlamentosu’nda, Türkiye’yi MEF IB Diploma Programı öğrencileri temsil edecek.

Model Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliğine üye ve aday ülke gençlerini, farkındalıkları yüksek, Avrupa Birliği sorunlarına karşı duyarlı bireyler olarak geliştirmeyi amaçlıyor ve gençleri bu sorunlara çözüm önerilerinde bulunmalarına imkan sağlayan bir platformda buluşturuyor. MEF Okulları’nın Türkiye’yi temsil edeceği parlamentoda, IB Diploma Programı öğrencileri Karlina Kavurmacı Çalışma ve Sosyal İşler Komitesi’nde, Madihah Mujeeb Çevre, Kamu Sağlığı ve Gıda Güvenliği Komitesi’nde, Selin Kazbay Uluslararası Ticaret Komitesi’nde Selin Öztemizer Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi’nde ve Oğuzhan Akgün Anayasa Komitesi’nde görev alacak.


İNSAN TİCARETİYLE MÜCADELE 

Öğrenciler, görev aldıkları komitelerde; “İşgücü piyasasına gençlerin katılımını teşvik etmek için AB ne gibi önlemler alabilir?”,  “AB üye ülkelere tacirler tarafından getirilerek zorla çalıştırılma, organ ticareti kurbanı olma ve yasadışı suçlarda bulunma gibi durumlara yol açan  köle ticareti ile nasıl mücadele edilebilir?”, “AB karşılaştığı finansal sorunlara karşı nasıl bir duruş sergilemeli?”, “Avrupa şirketlerinin AB dışı yabancı şirketlerin üretim teknolojileriyle rekabet konusunda tutumu ne olmalıdır?” gibi sorulara yanıt arayacak.

 

Türkiye’nin grubunda Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Slovenya, Portekiz, Romanya, İsveç ve İngiltere yer alacak. Model Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen önergeler, Avrupa Parlamentosu'na görüş olarak sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.