MEF'li öğrenciler Türkiye'yi Avrupa'ya anlattı

MEF'li öğrenciler Türkiye'yi Avrupa'ya anlattı

İspanya’nın Madrid kentinde gerçekleştirilen AB üyesi ve aday ülkelerden gençleri bir araya getiren Model Avrupa Parlamentosu’nun 37. Uluslararası Oturumunda, Türkiye’yi MEF IB Diploma Programı öğrencileri temsil etti.

Açılış oturumu, İspanyol Senato binasında Avrupa Bakanı, Eğitim Bakanı, İspanya AB Komisyon Başkanı ve ev sahibi temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Öğrenciler üç gün boyunca AB karar alımında Euro’nun istikrarsızlığına etkisi, Göçmenlik ve Kölelik, Dünya Ticaret Örgütü ile AB’nin ilişkileri gibi sorunları kendi komitelerinde tartıştılar. Son iki gün, on çözüm önerisi Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda tartışılarak, tüm hafta boyunca yapılan çalışmalar değerlendirildi.

 

MEF’li öğrenciler, İspanya Milli Eğitim Bakanı, Kültür ve Spor Bakanı ve Madrid Belediye Başkanı ile ayrı ayrı düzenlenen öğle yemeği resepsiyonlarına da katıldı. Türk delegasyonundaki öğrencilerin bağlı bulundukları komitelerin oylamadan geçen çözüm önerileri, Brüksel ve Strazburg’da  tartışılmak üzere Avrupa Parlamentosu’na gönderilecek.

 

Model Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliğine üye ve aday ülke gençlerini, farkındalıkları yüksek, Avrupa Birliği sorunlarına karşı duyarlı bireyler olarak geliştirmeyi amaçlıyor ve gençleri bu sorunlara çözüm önerilerinde bulunmalarına imkan sağlayan bir platformda buluşturuyor. MEF Okulları’nın Türkiye’yi temsil ettiği parlamentoda, IB Diploma Programı öğrencileri Karlina Kavurmacı Çalışma ve Sosyal İşler Komitesi’nde Madihah Mujeeb Çevre, Kamu Sağlığı ve Gıda Güvenliği Komitesi’nde Selin Kazbay Uluslararası Ticaret Komitesi’nde Selin Öztemizer Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi’nde ve Oğuzhan Akgün Anayasa Komitesi’nde görev aldı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.