Meme Revizyonu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Meme Revizyonu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Meme Revizyonu Nedir ve Nasıl Yapılır?

 

Günümüz koşullarında estetik kaygılardan ya da diğer sebeplerden kaynaklı yapılan ameliyatlar sonrasında, çeşitli komplikasyonlar ve kişinin tercihlerinde değişiklikler meydana gelebilmektedir. Bunun sonucunda oluşan psikolojik veya fiziksel sorunlardan ötürü, insanlar ikinci bir operasyon ile bu kaygılardan kurtulma çabası içine girmişlerdir. Bunlardan birisi de meme revizyonudur.

Meme revizyonu cerrahisinin detayları üzerine konuştuğumuz Plastik ve Cerrahi Uzmanı Sayın Doç. Dr. Tayfun TÜRKASLAN’a danıştık. Edindiğimiz bilgileri tek çatı altında topladığımız yazımızda, meme revizyonu hakkında sık sık sorulan “Meme revizyonu nedir?” ve “Meme revizyonu nasıl yapılır?” sorularına gerekli yanıtları vermeye çalışacağız.

 

Meme Revizyonu Nedir?

Meme revizyonu adı verilen operasyon daha öncesinde memeleri üzerinde cerrahi işlem uygulanmış hastaların kişisel talepleri, estetik kaygıları, sağlık sorunları, karar değişiklikleri, şikayetleri ve bunun gibi sorunları üzerine yaptırdıkları ikincil bir cerrahi işlem niteliğine sahiptir. Bu ameliyat, göründüğünün aksine sadece kadınlarda uygulanmaz. Erkekler de yaptırdıkları göğüs ameliyatları sonrasında (örn: jinekomasti ameliyatı) sorun yaşadıkları zaman meme revizyonu ameliyatına ihtiyaç duyabilirler. Kısacası meme revizyonu, halihazırda yapılmış bir cerrahi işlem üzerine ikincil bir ameliyat uygulamasıdır. Daha basit bir ameliyat şekline sahip olmasının sağladığı avantajlar ile, bir önceki cerrahi işlemin üstüne gönül rahatlığıyla uygulanabilir. Meme küçültme, meme büyütme, sarkma, meme dikleştirme, asimetri düzeltme ameliyatlarından memnun kalmayan hastalar için bir alternatif olma özelliğine sahiptir.

 

Meme Revizyonu Hangi Durumlarda Yapılır?

Kapsül oluşumu (kapsül kontraktürü): Bedenin yerleştirilen implantı yabancı bir cisim olarak görüp, etrafına bir zar oluşturmasına denir. Bu durum hasta için ciddi problemler doğurabileceği için meme revizyonu ile implant çıkarılıp temizlenir ya da yenisi takılır.

İmplant boyutunda değişim: Yerleştirilen implant boyutundan memnun kalınmamasıdır. Sonrasında memenin daha büyük veya küçük olması istenildiğinden implantın çıkarılıp istenilen boyutta, meme revizyonu ameliyatı ile getirilmesidir.

İmplantın çıkarılması: Yerleştirilen implanta karşı alerjik reaksiyon geliştiği durumlarda ya da memnun kalınmadığında, meme revizyonu ameliyatıyla çıkartılır.

Meme başı (areola) problemleri: Meme başının etrafını çevreleyen pigmentli deri bölgesine areola denir. İmplantların yerleştirilme işleminden sonra bu bölgelerde komplikasyonlar oluşabilir. Bunlar asimetrik problemler olabilir. Bu durumda meme revizyon ameliyatı ile areola bölgesindeki soruna müdahale edilir.

Asimetri ya da implant malpozisyonu: En yaygın durumlardan birisidir. Kişi yaptırdığı meme büyütme operasyonundan sonra bir takım asimetri sorunu ya da meme ceplerindeki mesafeden kaynaklı problemlerle karşı karşıya kalabilir. Bunu düzeltmek için meme revizyonu ameliyatına başvurulur ve gerekli düzenlemeler yapılarak meme istenilen konuma getirilir.

Memede tekrar eden sarkmaların düzeltilmesi: İlk ameliyat sonrasında yer çekimi, yaşlanma, kilo alıp verme gibi deri dokusunu deforme eden durumlara bağlı olarak sarkmalar tekrar oluşur. Meme revizyonu ameliyatı ile bu gibi durumlar düzeltilir.

İmplantta sızıntı: Silikon implantlar farklı materyallerden oluşabilir. Kullanılan maddeye göre yırtılma, sızıntı gibi istenmeyen durumlar meydana gelebilir. Meme revizyonu ameliyatlarıyla silikonlar değiştirilir.

Simmasti: Meme büyütme ameliyatı esnasında pektoral kas kesilir. Bu durum göğüs implantlarının sternuma adı verilen bölgeye kayması nedeniyle dekolte bölgesi olması gerektiğinden büyük gözükür. Halk arasında “tek meme görünümü” olarak da bilinir. Meme revizyonu ile bu sorunu ortadan kaldırmak mümkündür.

Yara izlerinde düzeltme: Dikiş potluklarının, derideki izlerin meme revizyonu ile düzeltilmesidir.

Bottom-out deformitesi: Meme uçlarının olması gerektiğinden yukarıda gözükmesi komplikasyonudur. Zayıf göğüs derisine sahip olan hastalarda görülmesi muhtemeldir.  Meme revizyon cerrahisi ile düzeltilir.

 

Meme Revizyonu Nasıl Yapılır?

İlk ameliyattan minimum 6 ay sonrasında yapılabilir. Her yaşta yapılması mümkündür. İlk ameliyata göre daha rahat ve basittir. Ameliyatınızın ağrısız, sızısız ve kolay geçmesi için deneyimli bir cerraha gitmeniz gerekir. Meme revizyonu operasyonların çoğunluğunda hasta genel anestezi altında olur. Hasta yapılacak işlemin avantajlarından ve dezavantajlarından haberdar olarak seçimini gerçekleştirmelidir. İmplanta çıkarma işlemi yapılacağı taktirde, cerrah işlem için aynı kesiği kullanır. Böylece yeni izlerin oluşmasının önüne geçer. İmplantın şekil ve boyutunda değişiklik yapılacaksa, yeni kesiler oluşturmak zorunda kalabilir. Eğer sarkmaların alınması veya dikleştirme gibi talepler varsa bunlar sağlanır. Dikleştirme operasyonunun yanında iz revizyonu da yapılır. Ameliyatın süresi, yapılan işlemin tipine göre farklılık gösterebilir. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra dikkatli bir şekilde eriyen dikişler ile kesik kapatılır. Bu şekilde meme revizyonu sonlandırılır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.