Meral Akşener ve Ali Babacan’dan Devlet Bahçeli’ye yanıt

Meral Akşener ve Ali Babacan’dan Devlet Bahçeli’ye yanıt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. İki lider görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir araya geldi. DEVA Partisi Genel Merkezi’ndeki görüşme yaklaşık 1. 5 saat sürdü. İki lider görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Akşener, “Hayırlı olsun amacıyla buradayız. Partilerimizin kuruluş aşamasındaki sıkıntıları konuştuk. Türkiye’nin sorunlarını tahlil ettik” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin parlamenter sisteme yönelik sözleri için, “Biz hiçbir parti genel başkanına parmak sallamadık. Sayın Bahçeli görüşlerini anlatma hakkına sahiptir. Biz de buna saygı duyuyoruz” dedi.

Bahçeli’nin IMF konusunda kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise “Biz yepyeni bir siyasi tarz, üslup inşa ediyoruz. Bu açıklamalara cevap vermeye olumlu bakmıyoruz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada "Türkiye'nin şu anda IMF'ye borcu yok ama birileri de avucunu ovuşturuyor, ana muhalefet partisi. 'IMF'ye gidecekmişiz, bir şeyler isteyecekmişiz.' Boşuna avucunuzu ovuşturmayın, biz o kapıları kapadık. IMF, bizden 5 milyar dolar borç istedi. O zaman ekonomiye bakan zat, geldi bana 'Sayın Başbakanım verelim mi bu borcu?' dedi. 'Verelim' dedi. Bugün borç alan, yarın talimat alır. Şimdi parti kurmuş, bize ekonomi dersi veriyor. Önce bunları herkesin görmesi lazım." ifadelerini kullanmıştı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Bahçeli, Ali Babacan hakkında, "Ali Babacan’ın ekonomide felaket tellallığı yapması küresel tefecilerin, IMF’ci bir kafanın, teslimiyetçi bir zihniyetin sipariş eleştirileridir. Bunlara inanacak, itibar edecek hiç kimse yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne destek veren MHP lideri, "Cumhur İttifakı Türkiye’nin ekonomik menfaatlerini, milli birliğini, tarihsel haklarını, toplumsal huzurunu, iç barışını, bekasını, refah ve zenginliğini temine kararlı ve yeminlidir. Geleceğin temeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle atılmıştır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem özlemleri boşuna bir taleptir" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.