Mide Balonu Uygulama Yöntemleri

Mide Balonu Uygulama Yöntemleri

Mide Balonu Uygulama Yöntemleri

 

Son yıllarda Ülkemizde ve dünyada obezite gittikçe artıyor. Spor ve diyet uygulayarak kilo veremeyen kişilerin en fazla başvurduğu yöntemlerden birisi de Mide balonu yöntemi ile zayıflama oluyor. Ülkemizdeki bu alanda cerrahinin oldukça gelişmiş olması da bu konuda kişilere cesaret veriyor. Sağlığına kavuşmak ve daha zayıf bir bedene sahip olmak için birçok obez olan kişi mide balonu sayesinde kilolarından kurtuluyor.

Mide Balonu Nedir?

Mide balonu yerleştirme, mideye salin dolu silikon balon yerleştirilmesini içeren bir kilo verme işlemidir. Bu işlem ile yiyebileceğinizi sınırlayarak ve daha hızlı doymanızı sağlayarak kilo verebilirsiniz.

Kilonuzla ilgili endişeleriniz varsa ve diyetiniz, egzersiz sizin için işe yaramadıysa, mide balonu prosedürü bir seçenek olabilir.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Hasta bir bardak su içer ve içinde balon bulunan kateter kapsülünü yutar. Hastanın kapsülü yutması ve mideye yerleştirilmesinden sonra balon açılır, doldurulur ve 550-600 cc steril sıvı içeriği konularak serbest bırakılır.

Yutulabilir Mide Balonu Neden Takılır?

Mide balonu tedavi yöntemi diğer uygulanan diyet yöntemlerinin işe yaramadığı durumlarda tercih edilebilir. Balonun kişide uyandırdı tokluk hissi kilo vermesine yardımcı olur. Bu yöntem sayesinde kişiler bir ay içerisinde yaklaşık olarak 10 kilo zayıflayabilir.

Mide Balonu Fiyatları

Mide balonun fiyatı her şey dahil yaklaşık 4800 €'dur. Her şey dahil nihai fiyatı belirlemek için öncelikle her hastanın kişisel durumunu bilmek, doktorun herhangi bir özel tıbbi teste ihtiyacı olup olmadığını görmek, her hastanın yapması gereken takipleri bilmek gerekir. Bu nedenle, her bir özel durum için uygun bir nihai fiyat belirlemek adına ilk tıbbi değerlendirmede hastayı tanımakla başlar.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Bu cerrahi yöntemde karında yapılan küçük bir kesiden bir tüp yerleştirilir. Cerrah, laparoskop adı verilen tüpe yerleştirilen kamera sayesinde ameliyat yapabilir, bu da profesyonelin hastanın organlarını büyük kesiler yapmak zorunda kalmadan iyi görmesini sağlar. Bu ameliyat bile hastalar kilolardan büyük bir çoğunluğu kurtulabilir

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Genel olarak, aşağıdaki durumlarda tüp mide ameliyatı bir seçenek olabilir. Vücut kitle indeksiniz 40 veya daha fazla (aşırı obezite) olan kişilerde yapılır.

Vücut kitle indeksiniz 35 ila 39,9 (obezite) ve tip 2 diyabet, şiddetli uyku apnesi veya yüksek tansiyon gibi kiloyla ilgili ciddi bir sağlık durumunuz varsa uygulanabilir. Bazı durumlarda da vücut kitle indeksiniz 30 ile 34 arasındaysa belirli kilo verme ameliyatları için uygun olabilirsiniz.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

Tüp mide ameliyatı genellikle daha çok tercih edilir. Bunun sebebi ameliyat sonrası kilo kaybının garanti edilmesidir ve kişiler kısa zaman sonra normal hayatlarını dönebilirler.

 

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Tüp mide ameliyatı ile hastalar ortalama 2 ay gibi bir süre içerisinde 25 kilo yakın kilo kaybedebilirler. İlerleyen zamanlarda kaybedilen kiloların alınmaması için gerekli özenin gösterilmesi gerekir.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

18-65 yaş arası olan tüp mide ameliyatı bu aralığın dışında yapılmamalıdır. Yapıldığı takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşabiliriz ve kişilerin sağlığında olumsuz durumlar gözlenebilir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Tüp mide ameliyatı sonrasında doktorunuzun önerdiği yiyecekleri yemeniz önemlidir. İlgili egzersizleri de aksatmadan yapmanız önerilir. Verilen diyet listelerine özenle uymanız beklenir.

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

Obezite hastaları için birkaç farklı ameliyat çeşidi olabilir. Bunlardan en yaygını tüp mide ameliyatıdır. Eğer doktorunuz obezite ameliyatı işleminin riskli olduğunu düşünüyorsa mide balonu yöntemi ile de kilo kaybı sağlanabilir.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Obezite ameliyatı işlemine karar verdiğiniz andan itibaren, işlemi uygulamadan önce ve uyguladıktan sonra size beslenme, tıbbi ve psikolojik düzeyde tavsiyelerde bulunacak nitelikli bir sağlık ekibinin desteğini almalısınız. En iyi sonuçları sağlamak için katkınız ve özveriniz gereklidir.

Obezite ameliyatı geçirdikten sonra, sindirim sisteminde kilo kaybına ek olarak, besinlerin emilimini azaltan ve yiyebileceğiniz yiyecek miktarını sınırlayan, vücudunuza ve yaşam tarzınıza fiziksel değişiklikler meydana gelir. Ancak herhangi bir cerrahi prosedürde olduğu gibi, ameliyat sırasında veya sonrasında riskler olabilir, bu nedenle iyileşmeniz sırasında doktorunuzun tavsiyelerini dikkate almanız gerekir.

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

Obezite ameliyatından sonra midenin bir bölümü alındığı için kişi artık daha az yemek yiyecektir. Az yemek yenmesi nedeniyle kişiler zamanla kilo kaybı yaşayacaktır. Bu işlemlerin doktor gözetiminde yapılması gerekir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne kadar Sürede Ne kadar Kilo Verilir?

Yaklaşık olarak 2 ay içerisinde ortalama 25 kilo verilebilir. Verilen kiloların alınmaması için gerekli egzersizlerin devamlı olarak aksatılmadan yapılması gerekir.

Obezite cerrahisi sonrası ne zaman işe dönmek mümkün?

Doktorunuzun vereceği tavsiyeye göre obezite ameliyatı sonrası süre değişebilir ancak yaklaşık 2 ay içerisinde kişinin işe dönülmesi beklenir. Bu süre kişiden kişiye farklılık gösterebilir en uygun kararı doktorunuzla konuşarak alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.