Mimar Sinan'da ODTÜ gerginliği: Rektöre protesto

Mimar Sinan'da ODTÜ gerginliği: Rektöre protesto

ODTÜ'de yapılan eylemle ilgili açıklama yapan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (MSÜGSF) Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız, öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı. Ellerinde dövizlerle rektörlük binasına yürüyen grup ile güvenlik güçleri aras

ODTÜ’deki eyleme karşı yazılı basın açıklaması yapan Prof. Dr. Yalçın Karayağız’ı öğrencileri protesto etti. Yaklaşık 200 kişilik grup rektörlük binasına yürüyerek rektörü istifaya çağırdı. Öğrenci ve basın mensuplarının içeri alınmamasına da tepki gösteren öğrenciler, güvenlik güçlerinin kurduğu barikatların üzeriden atlayarak içeri girdi. Öğrenciler ve güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedenin ardından, basın mensupları içeri alındı. ‘Rekabet varsa bilim yoktur’, ‘Herkese eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim’ dövizleri taşıyan öğrenciler, ‘Rektör şaşırma sabrımızı taşırma’, ‘Her yer ODTÜ, her yer direniş’ şeklinde sloganlar attı. 


'REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI'

Rektör Karayağız, öğrencilerin tepkisi üzerine yaptığı yazılı açıklamayı sözlü olarak tekrar dile getirdi. Karayağız, “Türkiye Cumhuriyeti'nin uzay bilimleri ve teknolojileri alanında göstermiş olduğu bu tarihi başarı, ne yazık ki ODTÜ yerleşkesinde bazı öğrencilerin eylemleriyle gölgelenmeye çalışmıştır. Üniversiteler, öğrencilerin ve bilim adamlarının fikir ürettiği ortamlardır. Şiddet içeren ürünler bunların önüne geçmemelidir. Öğrencilerin tek protesto aracı eleştirel fikirleri olmalı. Öğrenciler taş, sopa ve molotof kokteylleriyle öğrenciler anılmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Rektörü istifaya çağıran öğrenciler ise yaptığı açıklamada, “ODTÜ’de yaşananlar karşısında biz iki şeye üzüldük. Birincisi arkadaşlarımızın yaralanmasıdır. İkincisi de büyük yarışta yanlarında olamamızdır. ODTÜ’de kınanacak birisi varsa o da polistir.” dedi.

Slogan atmaya devam eden grup, bir süre sonra rektörlük binasından ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.