Miniklerden Büyük İşler

Miniklerden Büyük İşler

Büyükçekmece Belediyesi, Halk Akademisi bünyesinde 4-5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine açmış olduğu ücretsiz matematik kursu mezuniyeti muhteşem bir şölen ile kutlandı.

1500 öğrencinin mezun olduğu matematik kursu şölenine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, öğrencilerin yapmış olduğu projeleri inceleyerek çocukların gelecekte büyük işler başarabileceklerini söyledi.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu Bilgi Sizsiniz Türkiye adlı tiyatro oyunuyla başlayan şölen öğrencilerin sadece sayılar ve şekiller üzerinde uzman değil sanata da ne kadar yatkın olduklarını gösterdi.

Proje yarışmasında dereceye giren Kumburgaz İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Kübra Kesikminare, Büyükçekmece İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Cihat Yanık, Güzelce Cevdet Zebure Koton İlköğretim Okulu öğrencisi Nilsu Rana, Kumburgaz Serdar Adı Güzel İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Beyza Erkmen’e ödüllerini veren Başkan Akgün; “ Bu çocukların her biri gelecekte çok büyük işler başarıp vatanına milletine faydalı birer bireyler olacağına inancım tam. Küçük yaşta yapmış oldukları projelerle ne kadar büyük düşündüklerini bizlere gösterdiler” dedi.
Matematiğin hayatımızın her alanında bize başarı getirecek bir bilim dalı olduğunu dile getiren Başkan Akgün;” Küçük beyinlere ne kadar iyi bunu aşılarsak o kadar başarılı bireyler yetiştiririz” şeklinde konuştu.

Matematik kursları ile ilgili çalışmalarda gelinen noktayı anlatan Eğitim Koordinatörü Ümit Kalko; “ Başlatmış olduğumuz projeyle çocuklarımıza sınıflarına göre eğitim vererek onların matematiği sevmelerini sağladık. Bu çalışmalar sonucunda da çocuklarımızın artan notları karşısında gördüğüm ne kadar başarılı olduğumuzdur” şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediyesinin eğitim adına çok güzel çalışmalarda bulunduğunu belirten Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Büyükçekmece Belediyesinin başlatmış olduğu ücretsiz kurslar sayesinde çocuklarımız maddi durumu nasıl olursa olsun eşit şartlarda eğitim görüyor. Bu eğitimler sonucunda karne notlarında ki yükselmeler aileleri olduğu kadar eğitimciler olarak bizleri de son derece mutlu etmiştir. Çocuklarımıza bu imkanları sunan Başkan Akgün’e ilçe milli eğitim müdürü olarak teşekkürlerimi sunuyorum.”

Şölen sonunda kursa katılan 1500 çocuğa madalya takan Başkan Akgün; “Okulların yaz tatiline girmesinin ardından ilçe genelinde ki Halk Akademilerinde yaz okulları açılacak. Yaz Okulumuz bünyesinde İngilizce, Bilgisayar ve Resim branşlarında kurslar olacak ve Atatürk Spor Kompleksinde futbol, basketbol kurslarımız olacak. Yavrularımızın yaz tatillerini de en iyi şekilde geçirmelerini istiyoruz” diye konuştu.
Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Şahin’in de katılım gösterdiği etkinlikte jüri üyeliği Yıldız Teknik Üniversitesi eğitmenleri Doç. Dr. Hasan Ünal, Matematik Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Bayram Ali Ersoy ve Doç. Dr. Mehmet Özkan yaptılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.