Modacı Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal’dan Türkan Şoray’lı veda

Modacı Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal’dan Türkan Şoray’lı veda

Türk modasının duayen ismi Yıldırım Mayruk ve "Terzi Yamağı" Barbaros Şansal, jübileyle meslek hayatlarına veda etti.

Fişekhane’de gerçekleşen törenin gecenin sunuculuğunu oyuncu Mert Fırat ve sunucu Tuğçe Sarıkaya Dağıstan üstlendi. Mayruk'un sosyal mesafeli son defilesinin koreografisini Asil Çağıl tarafından yapıldı.

“Yıldırım Mayruk Jübile Koleksiyonu” arşivden binden fazla elbise içinden 1960'dan günümüze Yıldırım Mayruk retrospektifinde kostümlerle oluşturulan 200 köstüm 200 manken tarafından tanıtıldı. 15 milyon TL değerindeki “Yıldırım Mayruk Jübile Koleksiyonu”na Gönül Akkor, Ayferi, Selda Bağcan, Tanju Okan gibi isimlerin şarkıları da eşlik etti.

Mayruk’un jübile defilesinde Ahu Yağtuğ, Arzum Onan, Azra Akın, Çağla Şikel, Ece Gürsel, Günay Musayeva, İvana Sert, Şenay Akay, Tuğba Özay gibi isimler podyuma çıktı. Defilenin en büyük sürprizi ise Türkan Şoray oldu.

Yeşilçam’ın efsane ismi Türkan Şoray…

Türkan Şoray podyuma çıktıktan sonra veda selamlamasına çıkan Yıldırım Mayruk, gözyaşlarına hakim olamadı. Mayruk'u uğurlayan modeller ve Türkan Sultan da gözyaşlarını tutamadı. Şoray, gece ile ilgili, “Yıldırım'ın hepimiz üzerinde büyük emeği vardı. Moda dünyasının duayeniydi. Çok hüzünlü bir geceydi” dedi.

Gecenin onur konuğu Bülent Ersoy’du. Ersoy, Yıldırım Mayruk imzalı özel tasarım kıyafetiyle ve görkemli şapkasıyla ilgi odağı oldu.

ANNE-KIZ AYNI PODYUMDA

Türkiye'nin en ünlü isimleri podyumda yer alırken Bahar Noyan kızı Gizem Noyan, Deniz Pulaş kızı Nehir, Elçin Türksev ve kızı Dila, A. İpek Tenolcay ve kızı, Özlem Kaymaz kızı Tara de Vries, Sibel Tan Arıkan ve kızı Aslı Arıkan gibi isimler anne-kız podyumda yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.