Motosikletlere özel muayene istasyonu

Motosikletlere özel muayene istasyonu

Motosiklet kullanıcılarına muayene kolaylığı getirerek trafik güvenliğini artırmayı hedefleyen TÜVTURK, şehir içinde, ulaşımı kolay noktalarda motosikletlere özel istasyonları hizmete soktu.

 T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda tüm ülke çapında araç muayene hizmeti veren TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları, motosikletler için özel bir çalışmaya imza attı. Gezici istasyonlar ile araç muayene hizmetini Türkiye’nin en uzak noktalarındaki araç sahiplerine ulaştıran TÜVTURK, şimdi de motosiklet sahiplerine özel istasyonlar açtı.

KOLAYCA ULAŞABİLECEK NOKTALARDA

Özellikle motosiklet sürücülerinin, şehir merkezlerine uzak istasyonlara ulaşımda sorun yaşadıklarının tespit edilmesinin ardından, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TÜVTURK’ün ortak çalışmasıyla şehir içinde, ulaşımı kolay noktalarda motosikletlere özel istasyonlar açıldı. İstanbul’un merkezi semtlerinden Avrupa yakasındaki Maslak’ta; Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde ve Anadolu yakasında Kızıltoprak’ta açılan motosiklet muayene istasyonlarıyla trafikteki motosikletlerin güvenlik seviyesinin artırılması amaçlanıyor.

 

“İSTASYONLARDA MUAYENEYE DEVAM”

Her biri 80 metrekare alana sahip olan istasyonlarda aynı anda birden fazla motosiklete hizmet verilebiliyor. Motosikletlere özel cihazlar ve motosiklet konusunda uzman teknisyenlerin görev yaptığı istasyonlarda her muayene ortalama 10 dakikada tamamlanıyor. Motosiklet sahipleri, muayeneleri için www.tuvturk.com.tr internet sitesinden randevu alabiliyor. Tüm bunların yanı sıra TÜVTURK, İstanbul da dahil Türkiye genelindeki diğer 193 sabit ve 73 gezici istasyonunda motosiklet muayene hizmetine devam edecek.

 “ULAŞIM ARTIK DAHA KOLAY”

TÜVTURK Genel Müdürü Kemal Ören; “Bir motosiklet kullanıcısı olarak ben de motosiklet sahiplerinin özellikle büyük şehirlerdeki mevcut istasyonlarımıza gelmekte zorlandıklarını biliyorum” şeklinde konuştu. Bu durumun İstanbul için artık ortadan kalktığını söyleyen Ören; ”Maslak ve Kızıltoprak’ı özellikle seçtik. Bu iki semt de motosiklet sahiplerinin, servis veya aksesuar için sıklıkla ziyaret ettikleri yerler” dedi.

 “YÜZDE 80’İ MUAYENESİZ”

Ülkemizdeki kanunlara göre 100 CC motor gücünün altında olanlar da dahil tüm motosikletler ilk üç yılın sonunda ve sonrasında her iki yılda bir periyodik araç muayenesine gelmek zorunda. TÜVTURK verilerine göre 2011 yılında trafiğe kayıtlı 2,5 milyon motosikletin 1 milyonunun muayeneye gelmesi gerekirken, sadece 194 bin motosiklet muayeneye geldi. Bu durum otomobillerde yüzde 23 olan muayene kaçağı oranının motosikletlerde yüzde 80 olduğuna işaret ediyor.

 “MUAYENESİZ MOTOSİKLETLER TRAFİKTEN MEN”

Motosiklet muayenesini hiç yaptırmamanın veya zamanında yaptırmamanın birçok yasal yaptırımı bulunuyor. Gecikmelerde muayene ücretinin aylık yüzde 5 fazla ödenmesi gerekiyor. Trafik zabıtasının yaptığı kontrollerde muayenesiz olduğu tespit edilen motosikletler için trafik cezası düzenleniyor ve bu motosikletler trafikten men edilebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.