Öğrenci Meclisi çalışmaları başladı

Öğrenci Meclisi çalışmaları başladı

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında yapılacak İstanbul Öğrenci Meclisi ve Başkanlık Divanı seçimleri için çalışmalar başladı.

 İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda yapılan çalışmalara İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Taşdemir, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali İmir, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 İstanbul’da bulunan 39 ilçeyi temsilen 3’er öğrenci ve öğretmenin katıldığı çalışmalarda 17 Aralık günü yapılacak olan başkanlık ve divan seçimi için ön hazırlıklar yapıldı.

 Öğrencilere hitaben konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Taşdemir, okul meclislerinin amacı ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Okullarda bilgi kadar eğitiminde önemli bir yer edindiğini belirten Taşdemir bu çalışmalarla çocukluktan itibaren hayata bakış açılarının değişmesinde öncülük ettiklerini söyledi. Demokrasinin açılımı hakkında konuşan Taşdemir, demokraside yanlışlar olabileceğini söylerken çocukların da bu yanlışları görerek gelecekte bu hataların yapılmasına engel olacaklarını vurguladı.

 Demokrasi de hata yapanların mutlaka hesap vereceğine değinen Taşdemir, hesap verileceğini bilerek düzgün ve doğru çalışmak gerektiğini ifade etti.

 Okul meclisi projeleriyle demokrasi kavramının kültürel gelişimini çocuklara aşılamaya çalıştıklarını belirten Taşdemir, 17 Aralık’ta yapılacak seçimler öncesi herkese başarılar diledi.

 Taşdemir’den sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Bölümü koordinatörü Gönül Sezen Bişkin yapılacak seçim hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Başkanlık ve divan seçimi hakkında izlenecek olan yolu anlatan Bişkin sunumunun ardından öğrenciler birbirleriyle tanışmak ve kendi listelerini oluşturmak için aralarında ufak toplantılar yaptılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.