Okullar talep etti Güngören Belediyesi temizliğe başladı

Okullar talep etti Güngören Belediyesi temizliğe başladı

Güngören’de eğitim hizmeti veren kamu okullarının tamamının genel temizliğini Güngören Belediyesi yapıyor. Okul müdürlerinin talebi üzerine harekete geçen belediye yetkilileri, 33 okul ve 43 kuran kursuna temizlik hizmeti vermeye başladı.

Okullardaki temizlik hizmetinin yetersiz kalması nedeniyle okul müdürleri belediyeye müracaat etti. Talebi değerlendiren Güngören Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, ayda bir genel temizlik hizmeti vermeye başladı. Uygulamanın ilçedeki diğer kamu okullarında da duyulması üzerine 33 okul ve 43 kuran kursu da temizlik hizmeti almak için sıraya girdi. Temizlik ekipleri, bir okula yılda en fazla iki kere genel temizlik hizmeti veriyor. Belediye personeli ise, avizeden, sıraya, panodan zemin temizliğine kadar her yeri temizliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, okulların ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken herkese yardım etmeye hazır olduklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Okullarımızdan temizlik talebi geldiğinde hemen neler yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Gerekli altyapıyı hazırladıktan sonra genel temizlik hizmetini verir hale geldik. İlk başta birkaç okulumuz bu hizmetten yararlanıyordu. Bugün ilçemizde hizmet veren bütün ana, ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların tamamına genel temizlik hizmeti veriyoruz. Bunun dışında kuran kurslarımızın da temizlik talebinde bulunması üzerine kuran kurslarımıza da bu hizmetimizi götürdük. Amacımız, vatandaşlarımıza hizmet veren kurumların yetersiz kaldığı noktada devreye girmek. Çocuklarımızın hijyenik ortamlarda eğitim hizmeti almaları ise bizim en büyük amacımız. Vatandaşlarımız da bu uygulamalarımızdan son derece memnun”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.