O’Mutfak Açılıyor!

O’Mutfak Açılıyor!

Okan Üniversitesi’nin Gastronomi Bölümü yeni binasında gastronomi eğitimi vermeye başlayacak.

Okan Üniversitesi’nin Gastronomi Bölümü bünyesindeki Mutfak Sanatları Merkezi, Gastronomi Mutfağı ve Restoranın yer aldığı, dünya standartlarındaki 1000 metrekarelik yeni binanın açılış töreni, 08 Şubat 2013 Cuma günü saat 12.45’te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de teşrifleriyle gerçekleştirilecek. Ünlü gurmelerin ve gastronomi dünyasının tanınmış isimlerinin de katılacağı açılış töreninden önce “Türkiye’nin Et ve Süt Politikası” başlıklı konferans düzenlenecek


Gastronomi eğitiminde çığır açacak


Okan Üniversitesi , Türkiye’de bir çok alanda olduğu gibi gastronomi eğitiminin de öncülerden biri olarak bu alanda lisans programını başlatan ilk 3 üniversite arasında yer alıyor. Sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik yeni programlar geliştiren ve mevcut eğitim programlarını ve fiziki şartlarını dünya standartlarına getiren Okan Üniversitesi, Gastronomi Bölümü bünyesindeki Mutfak Sanatları Merkezi, Gastronomi Mutfağı ve Restoranın yer aldığı yeni binası ile bu alanda da farklılığını ortaya koyuyor. Gastronomi eğitimine yön verecek, son teknolojilerin ve araç gereçlerin kullanıldığı yeni binanın açılışı, 08 Şubat 2013 Cuma günü saat 12.45’te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yapılacak.

Türkiye’nin en büyük uygulama mutfağı


Okan Üniversitesi’nde 2009 yılında açılan Gastronomi Bölümü, dünya standartlarındaki eğitim kalitesi ve bu eğitimi destekleyen yatırımlarıyla gastronomi alanında kısa sürede ülkemizde önemli bir yer edindi. Hızla gelişmekte olan Yiyecek-İçecek sektörüne eğitimli ve profesyonel işgücü kazandırma vizyonuyla hareket eden Okan Üniversitesi, Gastronomi Bölümü öğrencilerinin birebir uygulamalı mutfak derslerini gerçekleştirebilmeleri için 1000 metrekare büyüklüğünde, her ayrıntının düşünüldüğü yeni bir bina inşa etti. Yeni binada iki adet 32 kişilik aşçılık ve bir adet 18 kişilik pastacılık uygulama sınıfı yer alıyor. Aşçılık sınıfı, 32 öğrenciye aynı anda eğitim verebilme imkanıyla Türkiye’nin en büyük uygulama mutfağı olma özelliğini taşıyor.

Ünlü şefler O’Mutfak’ta

Gastronomi Bölümü’nün yeni mutfağında klasik gastronomi eğitiminin yanında, gerek yabancı üniversitelerle işbirlikleri sayesinde gerekse yurtdışından gelen dünya çapında tanınan şeflerin eşliğinde yeni dünya pişirme tekniklerini de öğretilecek. Dünya standartlarındaki yeni mutfak, kapılarını kurumsal şirket etkinliklerine de açacak. Kurum, marka veya şirketlere yönelik özel etkinlik, toplantı ve workshoplara ev sahipliği yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.