Oylum Işık, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi

Oylum Işık, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi

CHP’den Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Oylum Işık kimdir? Ne iş yapar? Biyografisi

Işıklar Yapı Sağlığı Merkezi’nin kurucusu, Oylum Işık 1995’ten bu yana tasarladığı birçok proje ile ödüle layık görülmüş bir tasarımcı.

OYLUM IŞIK KİMDİR?

1994 yılında YTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü ve Yönetimi programını tamamlayan Işık, Işıklar Yapı Sağlığı Merkezi’nin de kurucusudur.

1995-1997 yılları arasında Yapı Fuarlarında ‘Amacına Uygun Düzenlenmiş Stant’ kategorilerinde tasarım ödülleri almıştır.

2002 yılında ‘Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali Mimari Proje Yarışması’nda birincilik ödünü alan Işık, 2004 yılında Bartın Mimarlar Odası’nın ilk Kadın Başkanı seçildi.

Takip eden yıllarda Rusya, Gürcistan, Abkhazıa ve Lüksemburg gibi yurt dışı ve yurt içinde, mimari ve iç mimari alanlarında pek çok projeye imza atmıştır.

2010 yılından itibaren hem mimari proje hem de inşaat uygulamalarına İstanbul’da devam eden Oylum Işık; birbirinden faklı ölçekli projeleri hayata geçirmeye devam etmektedir.

Kentsel dönüşüm uygulamalarının hem mimari tasarımlarını hem de inşaatını üstlendiği Maltepe de Eğitim binası, Nişantaşı’nda Yeni Poyracık Palas projesinin ardından yine Nişantaşı’nda devam eden diğer kentsel dönüşüm projelerini ve mimarlık hizmetlerini dinamik kadrosuyla sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.