Özel okullara SBS ile giriş

Özel okullara SBS ile giriş

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir süre önce SBS'nin gelecek yıldan itibaren şeklinin değişeceğini, seçme ve eleme usulüyle yapılan sınavın yerine daha çok Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendini test etme sınavına dönüşeceğini duyurmuştu.


 

 Türkiye Özel Okullar Birliği Genel Başkanı Cem Gülan

ÖĞRENCİLER İÇİN SINAV TALEBİ

Türkiye Özel Okullar Birliği Genel Başkanı Cem Gülan: "Öğrencilerimizi seçmek için sınav yapmak istiyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi sınav sonunda okullar taban puanlarını açıklayarak öğrencilerini alacaklar. Sınav sistemine birliğimize üye tüm okullar ve 14 yabancı okul katılıyor.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Türkiye genelinde 5 bin 269 özel okul bulunuyor. Bu okullardan 99'u sınavla öğrenci alıyor. Yabancı liselerin kontenjanı ise 5 bin 343. Lise eğitiminde okul çeşitliliği yerine program çeşitliliği esas olacak. Sınavlar da eleme, sıralama ve yerleştirme amaçlı olmak yerine, programlardaki kazanımların ölçülmesi ve değerlendirilmesi amaçlı yapılacak.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL DÖNÜŞÜM OLACAK”

SBS'nin kaldırılması, genel liselerin tamamen kaldırılarak Anadolu lisesi ya da mesleki ve teknik liseye dönüşmesiyle birlikte yapılacak. Şu anda genel liseler, anadolu, fen, sosyal bilimler, anadolu öğretmen, güzel sanatlar ve spor liseleri eğitimi veriyor. Önümüzdeki öğretim yılı sonunda genel liseler ya Anadolu Lisesi ya da mesleki ve teknik liseye dönüşecek. Bu çalışma tamamlandığında hem tür bazında azalma, hem de türlerin programları bazında bazı değişiklikler hayata geçirilecek. Böylece okul türleri arasında programlardan kaynaklanan kalite farkları ortadan kalkacak. Bunun sonucunda ise ortaokullardan liselere geçişte seçme ve sıralamaya dayalı merkezi sınavlara gerek kalmayacak. Bunun yerine eğitim sisteminin kalitesini ölçen sınavlar yapılacak.

 Haber: İnci Şahin

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.