Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Özlem Tut, İBB Kentsel Dönüşüm Müdürü oldu

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Özlem Tut, İBB Kentsel Dönüşüm Müdürü oldu

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı olan Özlem Tut, İBB Kentsel Dönüşüm Müdürü oldu.

Şişli Belediyesi’nde Plan ve Proje ile Emlak ve İstimlak Müdürlüklerinden sorumlu başkan yardımcısı olan Özlem Tut, İBB Kentsel Dönüşüm Müdürü olarak görevlendirildi.

Özlem Tut, 2019 Mayıs ayından itibaren Şişli Belediyesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, İşletmeler Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ve Plan Proje Müdürlüğünün bağlı olduğu Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

KESKİN, ÖZLEM TUT’U GÖREVDEN ALACAKTI

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in bir süredir Özlem Tut’a mesafe koyduğu ve aralarının da soğuk rüzgarlar esmekteydi.

Keskin’in, son üç aydır Özlem Tut’u görevden alacağı konuşulurken, Tut’un İBB’de önemli bir göreve gelmesi ise dikkat çekti.  

ÖZLEM TUT KİMDİR?

2005 yılında John Thompson & Partners (Londra, İngiltere) ile “Northern Gaziosmanpasa Development Strategy & Gazi Urban Transformation Plan” projesinde çalıştı. Londra’ da kentsel dönüşüm workshoplarına katıldı.

2006 yılında Sierra Development Co. Ltd., Gansam Partners Architects & Associates (Seul, Güney Kore) ile “Gaziosmanpasa Newtown Project, Master Plan North part of Gaziosmanpasa” projesinde çalıştı.

2007 yılında “CIB World Building Congress” Dünya Yapı Kongresi (Cape Town, Güney Afrika) ne katıldı. Bu kongrede "Urban Regeneration and renewal: A Case Study Of Gaziosmanpasa Municipality in İstanbul" isimli bildiriyi sundu ve yayınladı.

2005 2010 yılları arasında Gaziosmanpaşa Tem Güneyi Planı çalışmalarında yönetici olarak görev yaptı. İstanbul Deprem Master Planı ve İstanbul Çevre Düzeni Planı çalışmalarına katıldı.

2010 2014 yılları arasında Gaziosmanpaşa İlçesinde 13 bölgede yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesinde yönetici olarak çalıştı.

Bu süreçte hak sahipliği tespit, arazi tespit, analiz, anlaşma yöntemlerinin belirlenmesi, anlaşma ve uzlaşma, hak sahiplerine konut edindirilmesi, projelendirme, tasarım çalışmalarını yönetti.

Bu projelerden biri olan Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri Kentsel Dönüşüm alanında ilk etapta başlanan 725 konutluk Sarıgöl Kent Konutlarının proje ihalesi, hak sahiplerine konut edindirilmesi, konut satışı sürecini yönetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum