Pendik'te Kanarya heyecanı

Pendik'te Kanarya heyecanı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Pendikspor'u, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşacakları Fenerbahçe'nin heyecanı sardı. Pendikspor Teknik Direktörü Mehmet Erdal Alpaslan, "Bu eşleşme her şeyin önüne geçti. Biz de takımızı en iyi şekilde te

1999-2000 sezonunda Türkiye Kupası'nda karşılaştıkları Fenerbahçe'yi eleyerek spor kamuoyunun gündemine oturan ve uzun süre konuşulan Pendikspor, güçlü rakiplerine yine aynı sonucunu yaşatmayı hedefliyor. Ligde iyi sonuçlar alarak taraftarının yüzünü güldüren Pendikspor'da teknik direktör Mehmet Erdal Alpaslan, 28 Kasım Çarşamba günü Fenerbahçe ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçıyla ilgili olarak İHA'ya açıklamalarda bulundu. 

"BU KURA HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇTİ" 



Tarihin tekerrür ettiğini ifade eden Pendikspor Teknik Direktörü Mehmet Erdal Alpaslan, "Tekrar eşleşmemiz bunun en güzel örneği. Biz de takımızı en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle maçımızı oynayacağız. Bu eşleşme ve Türkiye Kupası, bizim ligdeki durumumuz ele alındığında her şeyin önüne geçti. Herkes bu maçı merak ediyor. Bence sporun, futbolun güzelliği burada. Biz haddimizi bilerek, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü bilerek, tedbirli oynamaya çalışacağız. Centilmenlik, güzellik ve sporun bu konudaki kaynaştırıcılığını mutlaka yaşamak istiyoruz. Bunu da bu eşleşme ile Türk spor kamuoyu görmüştür. Biz takımımıza inanıyoruz" diye konuştu. 

"NEREYE DEPLASMANA GİTSEK O HATIRALAR CANLANIYOR" 

Kendisinin takımın başına yeni gelmesine rağmen hala hatıraların tazeliğini koruduğunu belirten Alpaslan, "1999-2000 sezonundaki o maçtan sonra, ben takıma yeni gelmeme rağmen, nereye deplasmana gidersek gidelim o hatıralar canlanıyor. Yolda otobüsümüzü görenlerin kornaları devam ediyor. Kupada 2-3 tur geçtikten sonra, 'Eşleşmelerde Fenerbahçe çıkar mı, tekrar olur mu?' gibi içimizde konuşuldu. Kura çekiminde o güzel tesadüf olduktan sonra herkes tarafından bir gülüşmeye sebep oldu. İnşallah maçın sonunda da gülüşmeler olur, güzellikler olur" şeklinde konuştu. 

"SPOR İNTİKAM İŞİ DEĞİL" 

Kamuoyunda oluşan 'Fenerbahçe rövanşı ağır alacak' yorumlarına değinen tecrübeli teknik adam, "Spor işi intikam işi değil. Spor çok önemli insanların, önemli mesajlar vermesi gereken bir güzellik. İntikamla, pusuya yatmakla bu işler olmaz. Sahada olur. Hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz. Formamızı, ismimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN SAMİ BAYRAM: "GÜLÜŞMELERİN ZEMİNİ ÖNCEDEN HAZIRLANDI"

Kura çekimi sırasında herkesin 'Olur mu, olmaz mı ?' diye konuştuğunu söyleyen Pendikspor Başkanı Sami Bayram ise, "Konuşmalar geçtiği için, zemini daha önceden hazırlandığı için gülüşmeler oldu. İnşallah hayırlısı olur. İyi oynayan, iyi motive olan maçı alsın. Bizim Fenerbahçe ile kendimizi aynı kefeye koymamız doğru değil. Biz 2. Lig takımıyız. Hedefimiz PTT 1. Lig'e çıkmak. Kupada başarı gelirse neden olmasın" dedi. 

13 YIL ÖNCEKİ KADRODA OLAN KEREM SATILMIŞ: "AYNI HEYECANI YAŞIYORUZ" 

1999-2000 sezonunda Fenerbahçe'yi eleyen kadroda futbolcu olan Pendikspor Yardımcı Antrenörü Kerem Satılmış da, "13 sene sonra aynı heyecanı ve mutluluğu yaşıyoruz. Türkiye tekrar bu maçı merak ediyor. Zaten futbol 3 neticeli. O gün gelince gereken motivasyonu oyuncular kendinden sağlayacaktır. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü o zaman biliyorduk. O an heyecan ve mutluluğunu yaşadık. O günkü şartlarda kazandık. Şimdi de elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu. 

TARAFTARLAR TAKIMLARINA İNANIYOR 

Pendikspor'u her maçta yalnız bırakmayan taraftarlar ise takımlarına güvendiklerini belirterek, "Biz o günden bu yana çok şeyler yaşadık. Her gittiğimiz yerde Fenerbahçe'yi yenen Pendikspor olarak tanındık. Fenerbahçe de bizim rakibimiz. Yendik gene karşılaştık, yine yenmek istiyoruz. Futbolcularımıza güveniyoruz. Bu sefer taraftar daha büyük ve heyecanlı. Bu kez deplasmandayız ama büyük şovlar yapacağız" diyerek heyecanla ve inançla Kadıköy'deki büyük maçı beklediklerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.