Plastik Geri Dönüşüm Nedir? Plastik Geri Dönüşüm Firmaları

Plastik Geri Dönüşüm Nedir? Plastik Geri Dönüşüm Firmaları

Plastik Geri Dönüşüm Nedir? Plastik Geri Dönüşüm Firmaları

 

Plastikler dayanıklı, esnek, ısı ve yalıtkanlığı mevcut, maliyeti az malzemelerdir. Plastik malzemeler ekonomik ve pratik olması nedeniyle pek çok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Plastik malzemeler yakın tarihe kadar 80 milyon tonlara yakın bulunan plastik kullanılıp çöpe atıldığında çürümez, çözünmez ve bozulmadan yüzyıllarca yeryüzünde kalır. Suyu ve toprağı kirleten plastik malzemeler doğada birikerek canlılara zarar vermektedir.

Plastik malzemeler doğada birikerek tehdit oluşturur. Plastiklerin doğaya ve çevreye zarar vermemesi için geri dönüşümle tekrar kullanıma kazandırılması oldukça önemlidir. Geri dönüşüm kullanım ömrü sona eren atıkların tekrar kullanıma kazandırılma sürecidir. Plastik geri dönüşüm hem doğa hem de insanlık için uygulanması gereken bir işlemdir.

Plastik geri dönüşüm bazı plastik grupların geri dönüşüm sürecine dahil edilerek yeniden kullanıma kazandırılmasıdır. Günlük hayatta yer alan pek çok plastik malzeme geri dönüşüm süreciyle birlikte tekrar kullanılmaktadır. Geri dönüşüm, doğal kaynakların gelecek nesillere aktarılması ve dünyanın ekolojik dengesinin korunması açısından son derece önemlidir.

Geri dönüşüm süreci aynı zamanda enerji kaynaklarının korunması ve atık miktarlarının azalmasına yardımcı olur. Plastik geri dönüşümü çevre, su kirliliği gibi durumların önüne geçilmesi açısından önemlidir. Ağaçların kesilmesinin de önüne geçen geri dönüşüm doğanın korunmasına da katkı sağlar. Bu nedenle plastik geri dönüşümü kritik öneme sahiptir.

Geri dönüşümü mümkün olan maddeler; plastik, hurda plastik, alüminyum, kâğıt, cam, varil, İBC tank, piller, motor yağı, beton, kontamine, organik atık, elektronik atık ve akümülatör biçiminde tanımlanabilmektedir.

Plastik Geri Dönüşüm Firmaları

Plastik atıkların geri dönüşümü konusunda geri dönüşüm firmaları hizmet sağlamaktadır. Geri dönüşüm işlemlerinin çeşitli basamak ve çeşitleri söz konusudur. Geri dönüşümde tüm atıklar aynı tesiste işlenememektedir. Ayrıca geri dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin alınması gerekmektedir.

Plastik, kâğıt, pet gibi ürünlerin ayrıştırılıp geri dönüşüm sürecine dahil edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından tehlikesiz atık toplama ve ayrıştırma belgesi alınması lazımdır. Geri dönüşümü söz konusu ürünlerin geri dönüşüm simgeleri yer almaktadır. Tehlikesiz atıklar toplandıkları tesiste bu işaretlere göre ayrıştırılmaktadır. Ayrıştırılan plastik ürünler plastik geri dönüşüm firmaları, kâğıt atıklar kâğıt geri dönüşüm firmaları, pet ve diğer ürünler diğer geri dönüşüm firmalarında tekrar kullanıma kazandırılmak için işlenmektedir.

Saydaş Plastik olarak sac varil, plastik bidon, plastik kova, teneke atık, plastik çapak, yongalar ve İBC tanklar geri dönüşüm sürecine dahil edilmektedir. Plastik geri dönüşüm süreçlerine dair merak ettiklerinize sitemiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

https://saydasplastik.com.tr/

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.