Retina Dekolmanı ile Göz Sağlığının Önemi

Retina Dekolmanı ile Göz Sağlığının Önemi

Retina Dekolmanı ile Göz Sağlığının Önemi



Retina dekolmanı kişilerde ciddi oranlarda yaşanan göz hastalıkları grubuna girer. Gözün arka kısmında yer alan retina, gözün dışarı ile temasının bağlantı kurmasında en önemli etkendir. Buna bağlı olarak retina dokulmanının bozulmsı, kişinin günlük yaşantısınd abirçok sıkıntının yaşamasına neden olabilir. Retina dekolmanı bozulması, rutin olarak yapılan göz muayenlerinde görülebilir.

Retina Dekolmanı Nedir?

Gözün arka kısmına ulaşan ışığın algılanmasını sağlayan doku ve sinirlere retina ismi verilir. Sağlam bir retina tabakasının yapışık halde bulunduğu göz küresinin iç kısmındna ayrılması ile birlikte kişilerde retina dekomanı rahatsızlığı ortaya çıkar. Ayrıca retina dekolmanı yaşayan kişilerde zaman zaman yırtıklar görülerek retina yırtılması da yaşanabilir.

Retina dekolmanı tedavi altına alınmadığı takdirde, hastanın görme kaybı yaşaması oldukça yüksek bir ihtimaldir. Retina dekolmanının erken teşhisinde başlanılan ilaç tedavisi cevap vermediğinde, uzmanlar tarafından retina dekolmanı ameliyatı tavsiye edilir. Retina dekolmanının erken teşhisi, hastalığı ilerleyip körlük gibi olumsuzlukların ortaya çıkmaması için büyük önem taşır.

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Gözler, çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman zaman tedavisi mümkü olan hastalıklar ortaya çıkarabilirler. Bu hastalıklar grubunda sıklıkla görülen retina dekolmanı, özellikle yaşın ilerlemesi ile birlikte ortaya çıkan ve tedavi edilmediğinde ciddi olumsuzluklar yaratan rahatsızlıktır. Retina dekolmanı kişilerde oluşmaya başladığında bazı belirtiler ile varolduğunu gösterir.

Retina dekolmanı rahatsızlığı yaşayan kişiler uçan cisimler görme, görüş mesafesinin kısalması, göz kırpma eylemi ile geçmeyen bulanık görme, görüş çerçevesinde ortaya çıkan siyah ya da gri renk perde ve gözün açık ya da kapalı olduğu durumlarda ışık çakmaları yaşayabilir. Bu belirtilerden herhangi birini yaşayan kişiler, mutlaka göz muayenesine gitmelidir.

Sarı Nokta Hastalığı Kimlerde Görülür?

Tıp dünyasında makula dejenerasyonu olarak bilinen sarı nokta hastalığı, öz içerisinde makula ismi verilen kısmın bozulması ile birlikte ortaya çıkan ve görme kayıpları gibi sonuçlar getiren oldukça riskli bir rahatsızlıktır. Sarı nokta hastalığı kişilerde belli dönemlerde ve birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Bu anlamda sarı nokta hastalığı genellikle 65 yaş ve üzeri kişilerde, doğuştan tek özde görülen sarı nokta hastalığı olan kişilerde ilerleyen zamanlarda her iki gözünde de, aileden gelen genetik durumlar, güneş ışınlarına karşı hassasiyet ve hipertansiyon hastası olan kişilerde daha çok görülür.

Sarı Nokta Hastalığı Nasıl Gelişir?

 

Sarı nokta hastalığı yaşayan kişiler gitmiş oldukları göz muayenelerinde rahatsızlıklarının ilerleme oranını öğrenebilirler. Bu anlamda sarı nokta hastalığı göz yorgunluğuna bağlı olarak gelişebilir. Gelişimin ilerlememesi için hastalığın mutlaka tomografi takibi altına alınması gereklidir.

Sarı Nokta Hastalığı Neden Olur?

Gözün arka kısmında yer alan makula, kişinin detayları görmesini sağlayan kısımdır. Öyle ki makula sayesinde en ufak yazılar dahi okunabilir ya da küçük iğne deliğindne ip geçirme işlemi gerçekleştirilebilir. Makulanın bozulması ile birlikte hasta, bulanık ya da karanlık görmekten şikayet eder. Makulanın bozulması kişilerde sarı nokta hastalığı başlamasına neden olur. Sarı nokta hastalığı yaşlılığa bağlı olarak ya da gözün arka kısmında yer alan damarların anormal bir şekilde çalışmasından dolayı ortaya çıkabilir.

Akıllı Lensin Amacı Nedir?

Göz hastalıkları arasında yer alan katarakt, tıpkı sarı nokta hastalığında olduğu gibi görme kayıplarının en çok yaşandığı durumlar arasında yer alır. Bu anlamda hem katarakt hem sarı nokta hastalığı hem de unlara benzer birçok rahatsızlığın tedavisinde, teknolojinin gelişimi ile birlikte ortaya çıkan akıllı lensler kullanılır.

Akıllı lenslerin sağlamış olduğu avantajlardan ötürü, yukarıda sıralanan rahatsızlıklardan herhangi birini yaşayanlar akıllı lens fiyatları konusunda araştırma içerisine girerler. Akıllı lenler ileride yaşta göz merceği bozulan kişilere kendi göz merceklerine yapılan işlemler sayesinde eritme işlemi sonrası takılan merceklerdir. Akıllı lensler genellikle 40- 50 yaş aralığında tercih edilir.
 

Akıllı Lensin Yararları Ve Avantajları
 

Teknolojinin gelişimi ile birlikte ortaya çıkan akıllı lensler, tıp dünyasında özel olarak geliştirilen cihazlar sayesinde üretilirler. Oldukça fazla alternatifli tasarıma sahip olan akıllı lensler, yakın, uzak ve orta mesafeli odaklamaya sahiptirler. Ameliyat tedavisi ile kişilere takılan akıllı lensler, kalıcıdır ve kişiler ömür boyu kalabilirler.

Kısa bir süre içerisinde göz içerisine yerleştirilen bu lensler, görme kaybı yaşayan kişiler için en hızlı çözümdür. Akıllı lens kullanımı ile hastanın göz numarası ilerlemez, işlem bir defaya mahsus olarak yapılır. Akıllı lensler işlem bakımından oldukça kolay olsa da akıllı lens fiyatları konusunda net konuşmak doğru değildir. Akıllı lens fiyatları firmalara göre değişiklik gösterir.

Göz İçi Akıllı Lens Kimlere Uygulanabilir?

 

Göz içi akıllı lensler genç, çocuk ve yetişkin fark etmeksizin göz rahatsızlığı yaşayan herkese uygulanabilir. Buna rağmen akıllı lensler genellikle katarakt, retina dekolmanı, sarı nokta hastalığı geçiren kişilerde daha sık tercih edilir. Akıllı lenslerin kalıcı olması, hem hekimler hem de hastalar tarafından tercih edilme nedenlerinin başında gelir.

Akıllı Lens Fiyatları 2021

 

Kişilerin yaşamış olduğu görme kusurlarının kısa süre içerisinde kalıcı olarak tedavi etmek için akıllı lens uygulamaları oldukça yaygındır. Akıllı lens fiyatları üretim maddesine ve kalitesine göre farklılık gösterir. Akıllı lens fiyatları belirlenirken, kurumlar tarafından göz önüne alınan en önemli etken ise hastanın ihtiyaç duyduğu orandır. Ayrıca kurumlar hastaya uygulanacak ameliyat türüne göre de akıllı lens fiyatları ile ilgili değişiklik yapabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.