Saç Ekimi Hangi Aşamalarda Yapılır?

Saç Ekimi Hangi Aşamalarda Yapılır?

Saç Ekimi Hangi Aşamalarda Yapılır?

 

Saç naklinde kullanılan teknik ve yöntem bakımından ele alındığında saç ekimi fiyatları hakkında sürekli olarak farklı bilgilere rastlandığı görülür. Daha detaylı bilgiye sahip olunması durumunda işlemin nasıl gerçekleştiğini ve korkulacak bir durumun olmadığı anlaşılabilir.

Saç Ekimi Nedir?

Özellikle günümüz şartlarında kellik sorunu yaşayan kişilerin tercih edeceği tedavi yöntemleri arasında saç nakli yer alıyor. Saç nakli sayesinde saçın olmadığı bölgeye kıl kökleri ekilir. Kıl köklerinin ekimi sayesinde daha gür ve daha dolgun saçlara kavuşmaya yardımcı olunur. Saç ekimi çeşitli yöntem ve tekniklerle gerçekleştirilebilir. Doğru ve sağlıklı sonuç alabilmek adına uzman ve güvenilir hekimlerden yardım alınmalıdır. İşlem, kişiye özel yapılır ve saç ekimi fiyatları farklılık gösterir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekiminin doğru şekilde yapılması durumunda istenen sonucu elde etmek mümkündür. Saç nakli için ön muayenenin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ön muayene sayesinde saç ekimi fiyatları ve toplanacak olan greft sayısı hakkında bilgi sahibi olunur.

Saç nakli anestezi uygulaması altında yapılır. Böylelikle hastanın ağrı hissetme durumu olmadan nakil işlemi yapılır. Kullanılacak olan teknik ve yönteme karar verdikten sonra gerekli olan çalışmalar başlatılır.

 Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç sorunu yaşayan ve kellik sorunu ile karşı karşıya kalan kişiler için sağlıklı bir tedavi yöntemi olarak bilinir. Kadınların ve erkeklerin tercih edebileceği yöntemdir. Vücut gelişimi 18 yaşına kadar devam ettiği için 18 yaşından önce tedavinin gerçekleşmesi önerilmez.

Safir Ekimi Temel Aşamaları

Altı aşamadan meydana gelen safir saç ekimi fue tekniği ile gerçekleştirilir. İşlemde ilk olarak hazırlık evresi yapılmaya başlanır. İkinci aşamada planlamaya geçilerek; donör ve işlem bölgesi belirlenir. Üçüncü aşamada lokal anestezi yapılarak bölge uyuşturulur.

Yeterli miktarda greftler toplanarak, sınıflandırılır. Greftlerin ekimini gerçekleştirmek içinse kanallar açılır. Son aşamaya gelinmesiyle birlikte kıl köklerinin ekimi yapılır.

Safir Ekimi Öncesi              

İşlem öncesinde hastanın detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi gerekir. Böylelikle endişe ve korkunun önüne geçilerek daha sağlıklı sonuçların alınması sağlanır. İşlemden önceki 15 günlük süreçte alkol, sigara ve kafein tarzı ürünlerin kullanımına ara verilmelidir. İşlem gününde saçın temiz olmasına dikkat etmek gerekir. Kimyasal saç ürünlerinin kullanımını azaltmak ve bir süre kullanmamak büyük önem taşır.

Safir Ekimi Sonrası

Saç naklinden sonra nemli ve ıslak saçtan kaçınılması durumunda doğru sonuçlar alınacaktır. Safir saç ekimi sonrasında nemli ortamdan kaçınılır. Özellikle ağır spor ve egzersizlerin bir süre yapılmaması önem taşır. Çünkü burada kıl köklerinin kafa derisine tutunabilmesi için oldukça önemli bir süreç olarak bilinir. Kan sulandırıcı ilaçlardan ve bitki çaylarına bir süre ara verilmelidir.

DHI Saç Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yapılacak olan dhi saç ekimi özel cihaz ve ekipmanlar yardımı ile gerçekleştirilir. İşlem için dikkatli olmakta fayda vardır. Oldukça maliyetli olan cihaz ve ekipmanlar nedeniyle dikkat çeken tedavi yöntemlerin arasında yer alır.

İşlemde kesi açmaya gerek kalmadan yapılmış olur. Bu sayede daha hızlı iyileşme sağlanır ve sağlıklı sonuçlar alınır. Özel cihazlar yardımı ile kıl kökleri gevşetilir ve daha sonra toplanmaya başlanır.

Kıl kökleri değişkenlik gösterdiği için burada sınıflandırma işleminin yapılması büyük önem taşır. Ardından kıl köklerinin doğru yönde ve açılarda ekimi yapılması için dikkatli olunur.

Kullanılan özel implanter kalemi sayesinde kıl kökleri tek tek ekilir. İşlem bu şekilde yapılır ve tamamlanır.

DHI Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Saç sorunu kadınlarda ve erkeklerde görülebilir. Bu yüzden tedavi yöntemleri arasında saç nakli yer alır. Oldukça etkili ve sağlıklı sonuçlar verir. Yapılacak olan saç naklinde tercih edilen dhi saç ekimi uygulaması için herhangi bir sınırlandırma yapmak mümkün değildir. Çünkü seyrek saç sorunu ve kellik sorunu yaşayan bireyler için doğru bir şekilde tercih edilebilir.

DHI Saç Ekimi Fiyatları

Fiyatlandırma bilgisi herkes tarafından merak edilen konu başlıklarından biridir. İşlem öncesinde hasta bilgi sahibi olmak için ilgili merkezleri araştırıp, bilgi almak gerekir. Aksi durumlarda işlem sonrasında alınan fiyat bilgisi, kişilerin yanıltıcı sonuçlar almasına neden olabilir. Yapılacak olan dhi saç ekimi fiyatların güncel haline erişim sağlamak için işlemin yapıldığı merkezle görüşme yapılması önem taşır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.